"Güneş Enerjisiyle Hayat Daha Kolay"

İzmir`de "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Tarımda Kullanımı`` sempozyumu düzenlendi.

 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından gerçekleştirilen "Tarım Bayramı" etkinlikleri kapsamında "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Tarımda Kullanımı`` sempozyumu düzenlendi.

 

Prof. Dr. Erdem Aykas, "Tarımsal Faaliyetlerden Sürdürülebilir Enerji Üretimine: Biyogaz Sistemleri`` konulu sunumu yaptı.

 

Prof. Dr. Günnur Koçar ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Eryaşar ise Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü`nün çalışmalarından bahsederek, güneş enerjisinin kullanımıyla hayatın daha da kolaylaşacağını ve ülkemiz koşullarının buna oldukça müsait olduğunu dile getirdiler.

 

ENERJİ KAYNAKLARININ AVANTAJLARI

Yenilenebilir enerjinin, doğal çevreden sürekli veya tekrarlamalı olarak ulaşılan kaynaklardan elde edilen enerji olduğunu vurgulayan konuşmacılar, hazırladıkları sunumlarda da bu sistemleri nasıl hayata geçireceğimizi bilimsel ve tekniksel açıdan anlatımını yaptılar. Yenilenebilir enerjilerin; doğal kaynaklardan elde edilen ve sürdürülebilirliği olan enerjiler olarak da tanımlayan ziraatçılar, yenilenebilir enerjilerin; güneş, rüzgar, biokütle, jeotermal, dalga enerjisi gibi doğada kendiliğinden var olan kaynaklardan elde edilmesinin büyük bir avantaj olduğunu dile getirdiler.

 

Sempozyumun kapsamında ``Rüzgar Türbin Teknolojileri ve Tarımda Kullanımı`` konulu sunum Doç. Dr. Numan Sabit Çetin tarafından yapıldı. Rüzgar enerji sistemlerinde yapmış olduğu çalışmalardan ve tarımda uyguladığı sistemlerden örnekler vererek projelerini anlatan Doç. Dr. Çetin, katılımcılara rüzgar enerjisinin yaşamımızda öneminin oldukça fazla olduğunu belirtti.

 

Dr. Oğuz Perinçek, "Tarımsal Tesislerde Güneş Enerjisini Sistemleri Uygulamalı Örnekleri" konusunda yapmış olduğu çalışmaları anlatırken, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Çolak ise "Sulamada Güneş Enerjisi Uygulamaları" konulu sunumu yaptı. (bültenler)

www.sondakika.com

14.01.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR