Aksa Gana`da elektrik üretimine başlıyor

Aksa Enerji tarafından Gana`da kurulacak 370 MW`lık enerji santralinde ilk elektrik üretimine yılın dördüncü çeyreğinde başlanması bekleniyor.

 

Aksa Enerji tarafından KAP`a yapılan açıklamada, Gana`da kurulacak 370 MW’lık HFO yakıtlı enerji santrali projesi yatırımının tüm hızıyla devam ettiği ve dördüncü çeyrek içerisinde ilk grup motorların elektrik üretimine başlamasının beklendiği ifade edildi.

 

Açıklamaya göre, santralin inşaatı için gerekli finansman çalışmalarında finansman sağlayacak bankaların komite onaylarının tamamlandığı, finansman sözleşmesinin müzakere edilerek Nisan ayı içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğü de belirtildi.

 

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Gana Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından onaylanmış olan ve üretilen elektriğin tamamının alım garantili olarak Gana`ya satılacağı anlaşma için "tarife onayı" alınmıştır.

 

Gana Enerji Komisyonu’ndan "Toptan Elektrik Satış Lisansı" alınmıştır. Aksa Energy Ghana Ltd Şti`nin kurulumu tamamlanmıştır.

 

Santralin kurulacağı arazi ile ilgili satın alma anlaşması yapılmış ve sahaya giriş sağlanmıştır.

 

Santral arazisinde motorların kurulacağı temelin betonları atılmış ve saha düzlenmiş olup, santral binasının çelik kolonları dikilmeye başlanacaktır.

 

Üretilecek elektriğin taşınması için gerekli hat bağlantı anlaşması imzalanmış ve hattın inşaatı için firma seçimi tamamlanmıştır.

 

Santralin inşaatı ve elektrik üretimi için gerekli tüm inşaat ve çevre izinlerinin alınması tamamlanmıştır.

 

Bugüne kadar 30 konteynerdan fazla ekipman sahaya gönderilmiş ve her türlü vergiden muaf olarak ülkeye girişi sağlanmıştır.

 

Gana`ya gönderilecek tüm ekipmanın bakımları yapılmış, söküm işlemleri Şirketimiz tarafından yapılmıştır. Santralin detaylı mühendislik ve dizayn çalışmaları tamamlanmıştır. 5 adet Wartsila V46 motorun santral sahasına nakli tamamlanmıştır. 11 adet Wartsila V46 motorun Gana`ya nakli Mart ayı içerisinde yapılacaktır. 6 adet Wartsila V46 motorun Gana`ya nakli Nisan ayı içerisinde yapılacaktır.

 

Sözleşmenin en önemli maddelerinden olan Ödeme Teminatı için ilgili yerel otoritelerin teyitleri alınmış, teminatı konfirme edecek yabancı bankanın kredi komite onayına sunulmuştur.

 

Santralin inşaatı için gerekli finansman çalışmalarında finansman sağlayacak bankaların komite onayları tamamlanmış olup, finansman sözleşmesinin müzakere edilerek Nisan ayı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir.

 

Yatırım projesi tüm hızıyla devam etmekte olup, dördüncü çeyrek içerisinde ilk grup motorların elektrik üretimine başlaması beklenmektedir.

 

Yukarıdaki gelişmelerin ışığında, santralin 2016 yılının dördüncü çeyreğinde peyder pey devreye girmeye başlaması ile Amerikan Doları bazında hızlı bir nakit akışı sağlanacaktır. Operasyonel karlılığımızı ciddi şekilde artıracak santral, Şirketimizi potansiyel kur farkı zararlarından doğal olarak koruyacaktır."

http://enerjigunlugu.net

03.03.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR