Güneş enerjisine destek arıyorlar …

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau’nun bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Şanlıurfa’da Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

 

İlin ekonomisi ve sanayisi hakkında Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau, bilgi veren yetkililer Şanlıurfa’da güneş enerjisi ile ilgili yürüttükleri çalışmaları Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau anlattı.  “ Şanlıurfa güneş enerjisinden faydalanma konusunda Türkiye’ye önderlik edecektir. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yatırım arayışındayız. Kuracağımız güneş enerjisi panelleriyle kendi elektriğimizi kendimiz üreceğiz. Sanayicinin yüksek fiyatlı elektriğini aşağılara çekeceğiz. Bu çerçevede Almanya’da incelemelerde bulunduk. Yenilenebilir enerji konusunda ciddi araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Dünya Bankasından da bu konuda destek olmalarını istiyoruz “ dedi.

 

ŞUTSO’nun projesine hayran kalan Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau, yenilenebilir enerji konusunda desteklerinin olduğunu hatırlattı. Birebir müteşebbise destekler veremediklerini ancak dolaylı yoldan bu desteklerinin hükümetler aracılığı ulaştırıldığının altını çizen Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau, daha çok eğitim, sağlık, çevre ve yenilenebilir enerjiye ve temiz teknolojiye desteklerinin bulunduğunu aktardı.

 

TARIM VE SU KONUSUNDA HÜKÜMETLE GÖRÜŞ AYRILIĞIMIZ VAR

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau’nun, Türkiye’de tarım ve su konularında desteklerinin bulunmamasının gerekçesinin hükümetle bu konuda politikalarında biraz görüş ayrıklıklarının olmasına bağladı.

 

Tarım ve su konusunda rekabetçilik verimlilik esas aldıklarını dile getiren Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau ” Mesela tarım ve su politikalarında verimliliği ve rekabetçiliği artıran politikaları olması gerekiyor. Tarım açık kanallarda sulama sistemleri Türkiye’de çok yaygın. Biz damlama metoduyla tarımsal sulamanın yapılmasından yanayız. Bu konularda görüş farklılıklarımız var ve bu yüzden tarım ve su alanında desteklerimiz bulunmuyor. Ayrıca araziler giderek daralıyor. Geniş çaplı arazilerin olması ve korunması gerekiyor. Hükümetle tarım ve su politikalarındaki görüş ayrılıklarımız daha çok bu konularda. Tarım sektörü çok geniş bir sektör ve bu sektör içinde çıkar grupları bulunuyor ” şeklinde konuştu.

sanliurfa.com / news / ekonomi / 24.07.2009

-.-

www.normenerji.com.tr

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR