Deik Türkiye-Fildişi Sahili İş Konseyi Başkanı İnci Açıklaması

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Fildişi Sahili İş Konseyi Başkanı Halit İnci, Fildişi Sahili ile dış ticaretin 334 milyon dolar civarında olduğunu belirterek "Her yıl yüzde 20-40 ticaretimiz büyüyerek gidiyor" dedi.

 

Adapazarı ilçesindeki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen İnci, Türk yatırımcıların muhakkak yurtdışına açılması gerektiğini söyledi.

 

İnci, yalnızca ülke içinde yapılacak ticaretle Türkiye ekonomisini çok büyük noktalara getirmenin mümkün olmadığına dikkati çekerek, "Türk yatırımcısı yabancı ülkelerde yalnızca ihracat değil, gidip bizzat yatırım yapması gerekir. Fildişi Sahili`nde 2009`a kadar Türk yatırımcısı yoktu. Bugün de küçük büyük 25 Türk yatırımcı var. Sahraaltı Afrika`ya muhakkak Türk yatırımcısının ağırlık vermesi lazım" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Fildişi Sahili`ne yaptığı geziyi değerlendiren İnci, "Türkiye bu geziyle Fildişi Sahili`nin önemini, etkinliğini çok daha iyi anlamış oldu. Cumhurbaşkanımız da çok sevdi. Bugünden sonra Türkiye çok daha fazla Fildişi Sahili`ne eğilecektir, yüzü daha çok dönecektir. Burası diğer Afrika ülkelerine göre daha gelişmiş. Fildişi Sahili ile 334 milyon dolar civarında dış ticaretimiz var. Her yıl yüzde 20-40 ticaretimiz büyüyerek gidiyor. 274 milyon doları ithal ettiğimiz ürünler var. Bizim onlara ihracatımız ise 115-117 milyon dolar civarında. İnşallah çalışmalarımızı daha etkin, güçlü bir şekilde devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

www.haberler.com

09.03.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR