Küçük ölçekli rüzgara rekor yatırım

Dağıtık rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren bir şirket 200 milyon dolarlık finansman sağladı.

 

Leasing yolu ile küçük ölçekli rüzgar türbini kiralayan ABD’li United Wind şirketinin 200 milyon dolarlık finansman sağladığı açıklandı.

 

Kanada merkezli Forum Equity Partners tarafından gerçekleştirilen bu yatırım şimdiye kadar küçük ölçekli rüzgar enerjisi alanında sağlanan en büyük finansman oldu.

 

2013 yılında kurulmuş olan United Wind şirketinin hedef kitlesini ABD’nin kuzeydoğu ve ortabatı bölgelerindeki tarla sahipleri ve kırsal bölgelerde yaşayanlar oluşturuyor.

 

Şirket müşterilerinin tarlalarına veya arazilerine herhangi bir ön ödeme almadan kurulumunu gerçekleştirdiği ve elektrik üretimini başlattığı türbinlerin karşılığında aylık ödemeler talep ediyor.

 

Şirkete göre bu türbinler müşterilerinin tüketimlerinin yarısı ila tamamını karşılayabilecek düzeyde elektrik üretimi sağlayabiliyorlar. Leasing anlaşmasını bozarak türbinlere sahip olmak isteme durumunda ise fiyatlar 80 bin dolardan başlıyor.

 

Şimdiye kadar bu şekilde yalnızca 26 proje gerçekleştirebilmiş olan United Wind yetkilileri bu yatırımın ardından 1.000 adede kadar proje geliştirebileceklerini söylüyorlar.

 

ABD merkezli Dağıtık Rüzgar Enerjisi Birliği’ne göre 2015 sonu itibari ile ABD’nin bu alandaki gücü 1 GW’a ulaşmış durumda iken, aynı rakam 2030 sonunda 30 GW’a ulaşabilecek.

http://yesilekonomi.com

06.01.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR