DİCLE EDAŞ’TAN DİYARBAKIR’A 4.1 MİLYONLUK YENİ HAT

Özelleşme sonrasında müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunmak için yatırımlarını aksatmadan sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ), Diyarbakır’ın enerji altyapısını güçlendirmek için 4 milyon 100 bin liralık harcama ile 16 kilometrelik yeni bir enerji nakil hattı döşedi.

 

Nüfusa paralel olarak artan enerji talebini karşılamak ve müşterilerine kesintisiz enerji sunmak amacıyla Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından planlanan yeni enerji nakil hattının yapımına 27 Nisan 2015’te başlandı. Bu güne kadar Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’ne (TEİAŞ) ait 3 trafo merkezinden beslenen Diyarbakır il merkezi, yeni enerji nakil hattının devreye alınması ile artık 4 trafo merkezinden beslenecek. Böylece şehre verilen elektrik miktarı da yaklaşık yüzde 10 oranında artacak.

 

"MART SONUNDA DEVREYE ALINACAK"

Dicle EDAŞ İl Müdürü Uğur Yaka, Diyarbakır şehir merkezinin enerji ihtiyacının bu güne kadar TEİAŞ’a ait 3 trafo merkezindeki 33 fider ile karşılandığını belirterek, "Yapımını Mart ayı sonuna kadar tamamlamayı planladığımız bu yeni enerji nakil hattı ile artık Diyarbakır 3 yerine 4 trafo merkezinden enerji alacak. Şehir merkezi böylece natif bir kaynağa daha kavuşmuş olacak. Bu proje ile gelişen şehrin artan enerji ihtiyacını karşılamak için, natif kaynaklardan kapasite tahsisi sağlanmış olacak. 4.1 milyon lira yatırım ile gerçekleştirdiğimiz yeni hattı, Mart ayı sonunda devreye almayı planlıyoruz. Müşterilerimize kaliteli ve kesintisiz enerji sunmak için yatırımlarımız sürecek’’ dedi.

 

6.4 KİLOMETRESİ YER ALTINDA

Yapımı tamamlanmak üzere olan ve Çınar’ın Şükürlü köyü yakınlarındaki Diyarbakır-1 Trafo Merkezi’nden il merkezine kadar uzanan 16 kilometrelik yeni enerji nakil hattında 95 adet uzun aralıklı beton direk kullanıldı. Kırsaldaki kısmı havai hattan oluşan projenin şehir merkezindeki kısmı ise yer altına alındı. Bunun için de 6.4 kilometrelik yeraltı hattında 29 kilometre uzunluğunda özel kablo kullanıldı. (İHA)

www.milliyet.com.tr

15.03.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR