İran Rüzgar Yatırımcılarını Ağırlayacak

Uluslar arası ambargoların kaldırılmasının ardından hızlanan İran trafiği, şu dönemde enerji konusunda hareketlilik kazandı.

 

Özel sektörün enerji konusunda çok aktif olmadığı İran, Türk rüzgar yatırımcılarını ağırlayacak. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Enerji Konferansının ardından İran Rüzgar Enerjisi Birliği`nin 19-20 Temmuz tarihlerinde organize ettiği konferansa Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) kalabalık bir heyetle katılıyor.

 

TÜREB ve beraberindeki heyet Rüzgar enerjisi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak ve iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla, İran Rüzgar Enerjisi Birliği, İran Yenilenebilir Enerji Ajansı, Yenilenebilir Enerji Kuruluşu (SUNA) ile temasta bulunacak.

 

İran`ın rüzgar sektörü konusunda açılım yapmak ve elektrik ticaretini arttırmak istediğini dile getiren TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, konferansta yapacağı konuşmada ülkemizdeki rüzgar sektöründeki gelişmeleri, santrallerin işletmeye alınması ve sanayi üretimi gibi süreçlerdeki tecrübeleri paylaşacağını ifade etti.

 

Dünya`daki birçok ülke gibi Türkiye`deki yatırımcıların da İran`daki rüzgar potansiyeli ile ilgilendiklerini belirten Ataseven, "Türkiye onbeş yıldır rüzgar sektöründe edindiği tecrübesini değerlendirmek ve bölgesel bir merkez olabilme hedefinde ilerlemek istiyor. Bu nedenle İran`la yapılan bu görüşmeler ve işbirlikleri oldukça önemli. Ayrıca bu bağlantıların sadece santral yatırımları için değil, rüzgar sanayisinin gelişmesi açısından da faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.

www.sondakika.com

15.07.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR