SU DEPOLARI GÜNEŞ ENERJİSİYLE AYDINLANIYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu depolarına enerji tasarrufu sağlamak amacıyla güneş enerjisiyle çalışan aydınlatmalar monte ediyor. MASKİ ekipleri Salihli’de bakım-onarımı tamamlanan depolardaki montaj çalışmalarına başladı.

 

MASKİ Genel Müdürlüğü, güneş enerjisi ile çalışan ve içme suyu depolarının aydınlatılmasında kullanılan panellerin sayısını artırıyor. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından daha önce yenilenen 68 depoya takılan güneş enerjisi panelleri, bakım-onarım çalışmaları tamamlanan yeni depolara da takılmaya başlandı. Salihli’de 10 adet depoya takılacak panellerin planlamaları tamamlandı. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Gürhan Koçi, planlamalarını sıkı bir şekilde yapıldığını ve ekip olarak çevre dostu sistemleri kullanmaya önem verdiklerini söyledi.

 

“Hem ekonomiyi hem çevreyi koruyoruz”

 

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, içme suyu depolarında aydınlatma için sarf edilen elektriği çevreci yöntemlerle karşıladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

 

"Ege Bölgesi olarak yılın her dönemi güneş alan bir konumdayız. Biz de bu durumu hesaba katarak içme suyu depolarımızın aydınlatmalarını sağlamak adına güneş enerjisi ile çalışan led ışık veren ve sensörü sayesinde daha uzun süre dayanabilen paneller takıyoruz. İlgili daire başkanlığımız planlamalarını yapmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemde diğer ilçelerimizde yer alan depolarımıza da çevre dostu aydınlatma sistemi yapacağız. Elektrikten yapmış olduğumuz bu tasarruf sayesinden hem çevremizi hem de ekonomiyi korumuş oluyoruz." (İHA)

www.milliyet.com.tr

05.08.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR