Tesla, Elektrik Faturası Derdini Sonlandıracak Güneş Çatısı Projesini Duyuracak

Günümüzde teknoloji dünyasının nabızını tutan en büyük firmalardan olan Tesla, "Solar Roof" adını verdiği yeni güneş enerjisi çatısını duyurmaya hazırlanıyor. Tesla`yı daha çok elektrikli arabaları ile tanıyoruz. Firma şimdiye kadar insanoğlunun fosil yakıtlara bağımlılığını sonlandırabilmek için önemli çalışmalar yürütüyordu. Tesla bu amaçla son olarak SolarCity adlı günej enerjisi teknolojileri üzerine yoğunlaşan firmayı bünyesine katmaya hazırlandığını duyurmuştu. İşte bu birlikteliğin ilk meyvesi önümüzdeki ayın sonunda duyurulacak.

 

Tesla`nın kurucularından olan ve şirketin CEO`su olarak görev yapan Elon Musk, 28 Ekim`de düzenleyecekleri etkinlikte Solar Roof`u resmi olarak tanıtacaklarını duyurdu. Bu yeni çatı sistemi temel olarak evlerin enerji ihtiyacını tamamen çevre dostu bir şekilde karşılamalarını sağlayacak.  Dev bir güneş pili şeklinde tasarlanan çatılar sayesinde gübeş enerjisi elektrik enerjisine çevrilecek ve evlerde kullanılacak. Bu sistemde Powerwall 2.0 adı verilen yüksek kapasiteli piller Tesla`nın üretmiş olduğu özel şarj mekanizması ile birlikte çalışıyor.

 

Tesla`nın üretmiş olduğu Solar Roof adlı güneş çatıları kullanıcıların elektriklerini kendilerinin üretmesini sağlıyor ve elektrik faturasını ortadan kaldırıyor.

 

Ülkemiz de dahil olmak üzere dünya üzerinde birçok ülkede halen Solar Roof gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına geçilmiş değil. Kömür gibi fosil yakıtları tüketerek atmosfere karbon salan termik santrallerin, ekolojik sisteme büyük zararı olan hidroelektrik santrallerinin tercih edildiği ülkemizde güneş enerjisi göz ardı edilemeyecek bir potansiyele sahip. Yılın büyük bölümünde güneş alan ülkemizde güneş enerjisi birçok eve ekonomik ve doğa dostu bir enerji çözümü sunacaktır.

www.tamindir.com

23.09.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR