“Köylerde elektrik faturaları büyük sorun”

İl Genel Meclisi Üyesi Arif Çamiçi, köylerdeki içmesuyunun dağıtımının elektrikle yapıldığını belirterek, bunun da köylüye büyük bir yük oluşturduğunu, bu yükün ortadan kaldırılması adına güneş enerjisine yönelmesi gerektiğini söyledi.

 

 

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı oturumları devam ediyor. Dün yarım saat gecikmeli başlayan toplantıda sözlü bir önerge veren İl Genel Meclisi Üyesi Arif Çamiçi, “Köylerde içme suyu dağıtımı elektrikle yapılıyor. Bu nedenle elektrik faturaları kabarık geliyor. Köylerin bu yükünü hafifletmeliyiz” diyerek, köylerde güneş enerjisi ya da biogaz enerjisine geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

Ortaköy İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çelik ise güneş enerji sisteminin Ortaköy’de bazı köylerde kurulduğunu belirterek, elektrikten yüzde 80 oranında tasarruf sağlandığını ifade etti.

 

Çamiçi’nin çok önemli bir soruna dikkat çektiğini belirten Alaca İl Genel Meclisi Üyesi Ali Sami Odabaş da, “Alaca’da 25 civarındaki köyde pompayla içmesuyu dağıtılıyor. Bu da büyük bir meblağ oluşturuyor. Güneş enerjisi sistemi pahalı bir sistem ancak uzun vadede elektriğe kıyasla daha ucuz” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından söz konusu önerge görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

www.corumhaber.net

03.11.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR