Afrika ülkelerinden Türk balıkçı talebi

Atlas ve Hint Okyanusu’na binlerce kilometre sahil şeridi olan ve dünyanın en önemli balıkçılık kaynaklarını barındıran Afrika kıtasının 22 ülkesi gelecekteki deniz politikalarını belirlemek için bir araya geldi.

 

Fas’ta yapılan Afrika Ülkeleri Balıkçılık Bakanları Toplantısı’nda davet edilen isimlerden biri de Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk’tü. Türkiye’nin balıkçılık politikaları ve yöntemleri hakkında 22 bakana bilgi veren Öztürk, “Dünya balıkçılığı bir değişim geçiriyor. Okyanuslardaki balık avcılığı azalarak devam ediyor. Bunun yerine yetiştiricilik daha çok önemseniyor. Afrika’nın okyanustaki kaynaklarını doğru kullanması için bilimsel yöntemlere ihtiyacı var” dedi.

 

‘Kıtamıza gelin’

Gabon, Senegal ve Togo gibi ülkelerin balıkçılık deniz politikası yetkilileri ise Türk balıkçıların Afrika kıtasına gelerek ortak yatırım ve avcılık yapmalarını istedi. Gabon Balıkçılık Bakanı Celestine Oguewa, “Kıtamızın Türk balıkçı ve yatırımcıların işbirliğine ihtiyacı var. Gelişmiş teknolojilerle avlanan ve büyük deneyim sahibi balıkçılık filonuz Afrika kıyılarında daha fazla avlanabilir. Aynı zamanda teknik desteğe de ihtiyacımız var. Türk balıkçıları ve tesis kurabilecek yatırımcıları kıtamıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

www.milliyet.com.tr

24.12.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR