1.VAN GÜNEŞ ENERJİSİ ve YENİLENEBİLİR ENERJİ FUARI 30 EKİM-3 KASIM

 

Fuarlar ülkelerin ekonomilerini canlandıran, sektörleri geliştiren, bu arada onları yabancılara tanıtan büyük organizasyonlardır.

 

Günümüzde enerji kaynaklarının önemi giderek daha çok artmakta, buna bağlı olarak enerji maliyetleri de yükselmektedir. Bu noktada güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinin önemi daha da artmaktadır.

 

Güneş enerjisinden yararlanmak üzere geliştirilen teknolojiler hem güneş enerjisinden yararlanma miktarını arttırırken hem de alt yapı maliyetlerini düşürmektedir. Ucuzlayan yatırım maliyeti ve yükselen verimiyle kısa zamanda kendisi yatırımını karşılayan güneş enerjisi aynı zamanda maliyetsiz ve çevreye duyarlı bir enerji kaynağı olarak ilgi çekicidir. Ülkemizde de güneş enerjisinden yararlanma bilinci geliştikçe daha çevreci ve ekonomik bir kaynak değerlendirilmiş olur. Başta Van olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi özelikle güneş enerjisi bakımından çok büyük bir potansiyele sahiptir Türkiye’nin en çok güneş gören ili olması kurulacak güneş panelleri ve rüzgar tribünleri için geniş alanların olması yatırımcıların iştahını kabartmaktadır. Yenilenebilir enerjinin günümüz dünyasındaki önemi ve devlet politikaları haline gelmiştir bölgemizdeki destek ve hibeler ile birlikte son çıkan teşvik yasası ile birlikte çok ucuz yatırım maliyetleri de bölgeyi çok daha cazip hale getirmektedir.

 

Bu konulardan yola çıkarak organizasyonu yapılacak 1.Doğu Anadolu Yenilebilir Enerji Fuarı, çok büyük önem arz etmektedir.  Van Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi’nde 30 Ekim-03 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar bölgenin en büyük fuarı olmayı hedeflemektedir. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Orta doğuda sektörün buluşma noktası olacaktır. Türkiye enerji sektöründe son yıllarda verdiği teşvikler sayesinde yatırımların sayısını arttırdı. Türkiye’nin sektördeki bu atağı yabancı yatırımcılarında dikkatinden kaçmadı. Fuar; Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya’dan ziyaretçi ve katılımcıları buluşturarak uluslar arası köprü görevi görmeyi hedefliyor. Firmalar ikili iş görüşmelerinde yeni bağlantılar kurma fırsatı yakalayarak, geniş bir ürün ve hizmet portföyüne ulaşabilecektir. Fuarın Türkiye’nin güneş ve rüzgar verimliliği en yüksek şehirlerinden biri olan Van ‘da yapılacak olması da fuarı çok daha ilgi çekici kılıyor. Van son yıllarda fuar sayılarını arttırmış. Yurt içi ve yurt dışı birçok firmayı farklı sektörlerde buluşturmuş, ekonomiye hareket getirmiştir.

 

NEDEN 1.DOĞU ANADOLU YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI FUARI?

 Doğu Anadolu’nun ilk enerji fuarı olması,

 Bölgenin yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıma uygun olması,

 Van‘ın jeopolitik konumu gereği Orta Asya ve Türki Cumhuriyetlere yakınlığı,

 Van‘ın güneş ışınlarını en fazla alan yerlerden biri olması,

 Sektörde faaliyet gösteren firmalarla bir araya gelmek,

 En son teknolojiden haberdar olmak,

 Enerji sektörünün artan malzeme talebi,

 Hızla tükenen doğal kaynaklar,

 Dünyanın farklı enerji kaynaklarına ihtiyaç duyması,

 Bölgede verilen hibe ve teşvikler sayesinde düşük yatırım maliyeti …             

 

NEDEN KATILMALISINIZ?

 Potansiyel müşterilere ulaşmak,

 Kısa zamanda maximum satış yapmak,

 Yeni iş bağlantıları kurmak, mevcut iş bağlantılarınızı güçlendirmek,

 Ürünlerinizi tanıtmak, marka değerinizi arttırmak,

 Pazarda yerinizi alarak rakiplerinizin önüne geçmek,

 Sektörde faaliyet gösteren firma ve kişilerle bağlantılarınızı güçlendirmek,

 Teknoloji, ürün ve uygulamalardaki en son endüstriyel gelişmeleri takip etmek için…

 

Sergilenecek Ürünler

Güneş enerjisi sistem malzemeleri, Güneş enerjisi teknolojileri, Güneş enerjisi Isıtma ve soğutma cihazları, Güneş enerjisi yapı entegrasyon ve uygulama, Yenilenebilir enerji kaynakları, Termal enerji ve kaynakları, Rüzgar enerjisi, İnovatif fikirler

 

Katılımcılar ve Ziyaretçi Portföyü

Güneş enerjisi sistemleri imalatçıları ve ihracatçıları, Pazarlama şirketleri, Ticaret Borsaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Kalkınma Ajansları, Valilikler, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları, Devlet Destek Kuruluşları, Bankalar, Girişimciler ve girişimci adayları, Sektörlerle ilgili yatırım düşüncesi olanlar, Üniversite öğrencileri, akademisyenleri ve personelleri, Sektör ile ilgili kurumlar …

 

Fuar Alanı

Şehir merkezine 7 Km uzaklıkta bulunan Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yeni yapılan, Türkiye’nin sayılı fuar merkezlerinden biri olmaya aday VAN TUŞBA FUAR VE KONGRE MERKEZİ toplamda 17.000 m2 alan üzerine kuruludur. Toplamda 3 salondan oluşan fuar merkezimiz 2013 yılında 20. İpekyolu Sanayi ve Ticaret Fuarı ile faaliyete girecektir.

 

İletişim için;

Süleyman GÜLER / Ajans Asya Fuarcılık Org. Ltd. Şti

Sıhke Cad. Adıgüzel İş Merkezi, Kat:1 No:1 VAN Türkiye

Tel: +90 432 215 81 80 / Gsm : +90 532 436 67 35

www.vanfuar.com

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR