Başarılı bir enerji verimliliği projesi

Factory Pipe, Kaliforniya merkezli yüksek performanslı egzoz sistemleri üreticisidir. Enerji kullanımını daha efektif hale getirmek için GE tarafından desteklenen Current firması ile işbirliği yapıyor. Şirket, enerji kullanımının yüzde 75’ini Current’in çatıdaki güneş enerjisi çözümü ile dengelemekte, üretim alanı ve depolardaki LED aydınlatma donanımı ile aydınlatma ile ilgili enerji kullanımında yüzde 60’a yakın tasarruf sağlamaktadır. Yalnız güneş enerjisi çözümünün, Factory Pipe’ın bu yıl yaklaşık 100.000 $ ve çözümün 25 yıllık ömrü boyunca 2.3 milyon $ tasarruf etmesi bekleniyor.

 

Factory Pipe yöneticisi Ross Liberty şu açıklamalarda bulunuyor:

 

“Günümüzün küresel ekonomisinde, şirketimizin tüm yönleriyle rekabet edebilir olmamız gerekiyor ve GE’nin mevcut çözümleri, Enerji maliyetlerimizi rekabetçi ve sürdürülebilir kılıyor. Solar, önümüzdeki 25 yıl için öngörülebilir ve rekabetçi bir enerji maliyeti sağlıyor ve geleneksel olarak kullandığımız teknolojiye kıyasla aydınlatma ile ilgili maliyetlerde bizi yüzde 60’a yakın bir tasarruf sağlayacak bir sistemi LED’ler ile kurduk.”

 

Kaliforniya’nın Mendocino şehrindeki en büyük çatı güneş sistemi olan uygulama, yaklaşık 600 kW kurulu güç kapasitesi ile her yıl 16.000’den fazla ağaç dikerek veya 120’den fazla otomobilin trafikten alınmasıyla elde edilecek bir çevresel etkisi olacak (daha az karbondioksit salınımı).

 

Factory Pipe, yüzde 30’luk federal teşvik vergi kredisinden ve MACRS amortismanından da yararlanabilecek. Sistem, PG&E’nin* şebeke enerji ölçme programına bağlanarak kullanılacak.

 

Haber kaynağı: hub.currentbyge.com

*PG&E: Pacific Gas and Electric Company

www.ledportali.com

30.12.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR