Singapur Akıllı LED Aydınlatma Sistemlerine Geçiyor

Singapur Kara Taşımacılığı Otoritesi (LTA), 2022 yılına kadar kent ve eyaletteki tüm yolları daha yüksek enerji verimli aydınlatma ve sürdürülebilir sistemlere dönüştürme çabalarını hızlandıracaklarını açıkladı.

 

LTA, 2013 yılından beri sokak lambalarında enerji tasarruflu Işık Yayan Diyotlar’ı (LED) kullanıyor ve bu teknolojiyi ada çapındaki tüm sokak lambalarına uygulamayı hedefliyor. Ayrıca sistemin hava değişimlerine daha duyarlı olmasını sağlamak için mevcut zamanlayıcı tabanlı sokak aydınlatma sistemini bir Uzaktan Kontrol ve İzleme Sistemi (RCMS) ile değiştirecek.

 

LED Sokak Lambaları Enerji Tüketimini %25 Azaltır

LTA’nın orta ve yüksek güçlü LED aydınlatmaları için gerçekleştirdiği denemelerden elde edilen bulgulara göre LED sokak lambaları mevcut sokak aydınlatmasından %25 daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Buna ek olarak, LED aydınlatma daha güvenilirdir ve daha az sıklıkla değiştirilmesi gerekir. Böylelikle enerji tasarrufunun yanı sıra bakım - işgücü maliyetlerini düşer.

 

2014 yılından bu yana LTA, yaklaşık 4.000 sokak lambası için LED aydınlatması kurdu ve önümüzdeki süreçte orta bölgedeki 25.000 sokak lambasını 2019’a kadar LED sokak lambaları ile değiştirme ihalelerini isteyecek. Diğer tüm alanlardaki sokak lambaları 2022 yılına kadar LED aydınlatma ile değiştirilecek.

 

Yeni Uzaktan Kumanda ve İzleme Sistemi

LTA ayrıca, sokak aydınlatmasının değişken hava koşullarına daha duyarlı olmasını sağlamak için bir Uzaktan Kumanda ve İzleme Sistemi (RCMS) geliştiriyor. Şu anda, sokak lambaları önceden programlanmış mevsimsel gün doğumu ve gün batımı zamanlamaları ile çalışmakta. LTA, RCMS ile sokak aydınlatma ihtiyaçlarına cevap olarak sokak lambalarını uzaktan açıp kapatabilir. RCMS ayrıca otomatik hata algılama ve uyarı yeteneklerine sahip olması nedeniyle LTA’nın daha hızlı yanıt verici ve verimli bakım rejimine sahip olmasını sağlayacaktır.

 

Akıllı Bir Ülke için Daha Entegre Girişimler

Devlet Teknoloji Ajansı, düşük bant genişliğine sahip sensörler için LTA’nın akıllı aydınlatma altyapısını kaldırabilecek bir ağın fizbilitesini test ediyor. “Akıllı Ülke” girişiminin bir parçası olarak birbirine bağlı sokak lambası direkleri, ulusal sensör iletişim ağının önemli bir parçası olarak tasarlanmıştır. Bu deneme, mevcut kamu aydınlatma altyapısına dokunmanın yanında, devlet kurumlarıyla çalışan özel sektörü de içerecek. Akıllı bağlı sensörler ve nesneler vatandaşlara fayda sağlamak için daha verimli ve daha akıllı hizmetler sunacak.

www.ledportali.com

17.01.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR