İBB, 5 adet lisanssız GES kuracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp`de 1 MW`lık 5 adet Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı tarafından İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, Eski Kemerburgaz Yolu üzerinde (Biyogaz Enerji Üretim Tesisi) yer alan 70.177,31 m2 ormanlık alan üzerinde 5 MW güce sahip Hasdal Güneş Enerji Santrali kurulması planlanıyor.

 

6.255.117 dolar bedelli projede, önceki yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası” olarak kullanılan, kapasitesinin dolması ile birlikte de kapatılan ve çöp gazından elektrik üretimine başlanılan sahada bir taraftan çöp gazından elektrik üretimi devam ederken diğer taraftan da eski depolama sahası üzerine 300W gücünde fotovoltaik paneller kurularak elektrik üretilmesi planlanıyor.

 

Proje kapsamında toplam gücü 5 MW olan 5 adet (her biri 1 MW) lisanssız elektrik üretim tesisi kurulacak olup her biri bağımsız üretim yapacak şekilde tesis edilecek ve üretimleri ayrı sayaçlardan geçerek sisteme aktarılacak. Üretilen yıllık 8.322 MWh elektrik,  İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait tesislerde (iç tüketimde) kullanılacak. Yatırımın geri dönüş süresi 7,7 yıl olarak öngörülüyor.

 

Güneş Enerji Santralinin kurulacağı 70.177,31 m2 lik alanın tamamı orman arazisi olup, Biyogaz Enerji Üretim Tesisi İçin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına Orman izinli 432.378,76 m2lik alan içinde kalacak.

 

Santraldeki elektrik üretimi ile yıllık 4.538 ton CO2 salınımı engellenecek. Bu da 11.031 adet ağaç dikimine eşdeğer bir katkı sağlayacak.

www.enerjigunlugu.net

21.07.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR