Aksa Enerji`den Endonezya’da jeotermal ve doğalgaz yatırımı

Aksa Enerji Endonezya’nın Aceh Eyaleti’nde doğalgaz santrali kurma konusunda niyet anlaşması imzaladı. Hitay Holding de jeotermal enerji projeleri geliştirmek üzere niyet anlaşmasına imza attı.

 

Hitay Holding, Enersis ve Aksa Enerji, Endonezya`nın Aceh Eyaleti’nde jeotermal enerji projelerinin geliştirilmesi ve doğalgaz santrali kurulması için ayrı ayrı niyet mektubu ve mutabakat zaptı imzaladılar. Niyet mektubu ve mutabakat metinlerine Aceh Valisi Irwandi Yusuz imza attı.

 

Endonezya basınında yer alan haberlere göre jeotermal konusundaki anlaşmaya Hitay Holding adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay imza attı.

 

Doğalgaz santrali kurmayı içeren anlaşmaya ise Aksa Enerji adına Aksa Enerji Üretim Müdürü Nesim İbrahim Hakkıoğlu ile projenin küçük ortağı Enersis`in Başkanı Şahin Uruç imza koydular.

 

Anlaşmaya göre, bilgi teknolojileri, ödeme sistemleri, online araştırma, güvenlik teknolojileri ve online şans oyunları alanlarında yatırımları bulunan Hitay Holding, jeotermal varlıkları geliştirmek ve projenin finansmanını yönetmek için bir ön araştırma yapmak üzere Aceh Hükümeti ile birlikte çalışacak.

 

Niyet mektubuna göre, Aksa Enerji ile Enersis ise Aceh Eyaleti`ndeki elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla enerji santrallerinin yatırım ve işletimi için gerekli tüm teknoloji, mal ve hizmetleri sağlayacak.

www.enerjigunlugu.net

27.09.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR