Trafik
Trafik, insanların, hayvanların ve taşıtların kara, hava, deniz, demir yollarındaki hareketleridir.
Trafik işaretleri
Trafik işaretleri, karayollarında yasak, tehlike, bilgi işaretleri olmak üzere 3 çeşittir. Demiryollarında elle verilen işaretler yanında levhalar bulunur. Denizyollarında şamandıra ve ışık işaretleri vardır. Havayollarında ise sinyal levhaları ve ışıklandırma vardır.
Sinyalizasyon
Sinyalizasyon, raylı sistemler, demir yolu, kara yolu, deniz yolu ve limanlarda trafiği düzenleyen ışıklı sistem.
Güneş enerjisinin kullanıldığı başlıca uygulamalar;
Sinyalizasyon sistemleri, sinyal vericiler, ledli trafik levhaları, güneş enerjili flaşör, güneş enerjili levhalar, trafik levhaları, trafik sinyalizasyon, ledli okul geçidi levhası, trafik kontrol, trafik ışıkları, solar flaşör, trafik ekipmanları, solar sinyalizasyon, trafik ürünleri, kavşak sinyalizasyonu, solar kavşak, güneş enerjili kavşak, ışıklı uyarı, demiryolu, demiryolları, elektrikli sinyalizasyon, sinyalizasyon ve güvenlik, elektronik sinyalizasyon, haberleşme, solar haberleşme, güneş enerjili haberleşme, sinyalizasyon ürünleri,
Solar besleme nasıl çalışıyor;
Güneş pili, güneş paneli, solar panel, solar modül olarak adlandırılan fotovoltaik pv malzeme ile güneşten dc elektrik enerjisi elde ediyoruz. Pv çıkışında solar şarj regülatörü kullanarak, panelden gelen voltajı ve akımı şarj edeceğimiz bataryamız için uygun hale getiriyoruz. Elde ettiğimiz enerjiyi akülerde depoluyoruz. Gündüzleri gün boyu şarj ettiğimiz akülerdeki enerjiyi geceleri veya kapalı havalarda kullanarak devremizi çalıştırıyoruz. İhtiyaca ve/veya uygulamaya bağlı olarak sistemimizi 6, 12, 24, 36, 48, 110 volt vb. dc gerilimler dahilinde tasarlayabiliriz. Çalıştırılacak elektronik cihazların özellikle dc gerilim ile çalışanlardan seçilmesi, yani aküden direkt çalışabilmesi verimlilik ve ekonomi olarak bize kazanç sağlayacaktır. Çalıştıracağımız cihaz veya sistemler AC 220 volt ise, devremize dc / ac sinüs invertör / power inverter ilave ediyoruz.
Sistemin tasarım ve projelendirmesi;
Solar enerji, güneş enerji uygulamalarında verimlilik, performans ve ekonomi çok önemlidir. Kullandığımız güneş pili ve akü şarj regülatörü gibi solar ekipmanlar uzun ömürlü ve yüksek verimli olmalıdır. Kablolama dahil kayıpların asgariye indirilmesine özen gösterilmelidir. Çalıştırdığımız sistemin enerji sarfiyatı da mümkün olduğunca düşük olmalıdır. Son dönemde yaygın olarak kullanılmaya başlayan led ürünleri bu alanda kurtarıcı olmuştur. Çok az enerji harcayarak azami ışık veren bu ürünler sayesinde ilk yatırım maliyetlerinde ciddi düşüş sağlanmıştır.
Güneş enerjili beslemenin avantajları;
Uzun mesafeler boyunca kablolama, yer altı hat, yer üstü hat, tesisat, direk vb. altyapı işlerine ve işçiliğine gerek kalmıyor. Bunların bakım ve onarım işlerine de gerek kalmıyor. Bağımsız, bağlantısız ve kesintisiz enerjimizi güneşten sağlıyoruz, lazım olduğu yerde üretiyor ve yine hemen orada tüketiyoruz. Kendi elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Normal şebeke enerjisi problemlerinden, kesintilerden etkilenmiyoruz. Deprem vb. afet durumlarında elektrik enerjisiz kalmıyoruz. Ayrıca abonelik, sayaç, fatura ödemek isek hiç yok. Doğa dostu, yenilenebilir temiz enerji kullanarak, çevremize ve gelecek nesillere olan sorumluluğumuzu yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.