Güneş enerjisiyle çalışan şehir …

 

Florida yakınlarında kurulması planlanan Babcock Ranch adlı şehir, elektriğini sadece güneş enerjisiyle üretecek.

 

Florida Enerji ve Elektrik şirketi ile Kitson ve Ortakları adlı emlak ve inşaat şirketinin ortaklaşa geliştirdiği Babcock Ranch projesi, Florida yakınlarına sadece güneş enerjisiyle yaşayan bir şehir inşa etmeyi hedefliyor. Obama nın temiz enerji ve yerleşim alanlarına verdiği desteği de arkasına alan bu proje, 20 bin kişiye iş sağlamanın yanı sıra 2010 yılı itibariyle emlak piyasasına da katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

Elektrik ihtiyacını karşılamak için 75 megawatt gücündeki dünyanın en büyük "güneş enerjisi santraline" sahip olacak Babcock Ranch şehri, ayrıca evlerin çatılarında, sokak lambalarında ve daha birçok yerde de güneş panellerinden faydalanacak. 19.500 konuta ve 500 bin metrekarelik kapalı alışveriş ve iş yeri alanına sahip olacak bu şehir, temiz enerji kaynaklarıyla çalışmak isteyen şirketler ve yine böyle bir ortamda yaşamak isteyen ailelere hitap edecek. Temiz enerjinin yanı sıra Babcock Ranch e taşınan tüm aileler ve şirketler kablosuz internete de sahip olacak.

 

Yapımı için 2 milyar doların harcanması planlanan bu şehrin inşası 2010 yılının haziranında başlayacak, ilk emlak satışları ise 2011 de mümkün olacak.

10/04/2009

 

www.normenerji.com.tr 

www.solar-bazaar.com 

www.solar-santral.com  

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR