Google enerji sektöründe ilerliyor 

 

Google, natif yollardan ucuz enerji elde edebilme hedefine gittikçe yaklaşıyor …

Google mühendislerinin yaptığı açıklamaya göre şirket, kömürden daha ucuz ve yenilenebilir enerji kaynağı üretme hedefine gittikçe yaklaşıyor.

 

Google, kömürden daha ucuz olmasını planladığı yenilenebilir enerji kaynakları üretme projelerine 2007’de başlarken, Green Energy adında da bir departman oluşturmuştu. Green Energy başkanı Bill Weihl, bu konuda özellikle geçtiğimiz yıl fazlasıyla yol aldıklarını, bu hızla gelişmeye devam ederlerse önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu kaynakları insanlara tanıtabilme, hatta kullanılabilir hale getirme kapasitesine erişebileceklerini dile getirdi.

 

Weihl, Green Energy’nin genel olarak jeotermal enerjiye ve rüzgar enerjisine odaklandığını, ancak bazı görevli mühendislerin daha çok güneş enerjisi ile yenilenebilir enerji kaynaklarını araştırdığını da sözlerine ekledi.

 

Şirketin enerjiyi mümkün mertebe ucuz bir hale getirmek istediği ve helyostat üretmek istediklerini dile getiren Weihl, projelerinin gün geçtikçe genişlediğini, bu projeler üzerinde çalışırken asıl amaçlarından uzaklaşmamaları gerektiğinin altını çizdi. Son 6 ay içerisinde çok büyük gelişmeler kaydettiklerini belirten Weihl, ayrıca yakın zamanda daha büyük tesisler kurmak istediklerini dile getirdi. 

techno-labs.com / Haberler

12 Haziran 2009 Cuma

 

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR