OSTiM’ de yenilenebilir enerji …

Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Konseyi, Çıraklık Eğitim Vakfı’nda yapılan toplantıda bilgilendirme ve çalışma takvimine ilişkin planlamalar yaptı.

 

Toplantıya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yaşar Türkiye nin enerji bakımından yabancı ülkelere muhtaç olduğunu vurgulayarak “ Bu bağımlılıktan kurtulmamız için atılabilecek en iyi adım yenilenebilir enerjiye geçiştir. Günümüzde enerji, dünyanın hayati meselesi haline gelmiştir. Şu an kullanılan enerjilerin miladı doluyor. Petroldeki artışı görüyoruz ve yaşıyoruz. Rekabet gücümüz yabancı ülkelere oranla yok denilecek kadar az. Bu yüzden daha ucuz ve çevre dostu enerjiye geçiş yapmalıyız ki rekabet gücümüz artsın ve yurt dışına çıkan paramız ülkemizde kalsın ” dedi.

 

Güneşten ve rüzgârdan yararlanıyoruz …

Yeni girişim alanları açılabileceğine değinen OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “ Yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri ile ülkemizde yeni girişim alanlarının açılabileceğini gördük. Ortada 150 milyar dolarlık bir pazar var. Kobilerin pazar payını arttırabilir, stratejik, teknolojik ve ekonomik işbirlikleri ile cazibe merkezi haline gelebiliriz. Şuan ki çalışmalarımız dâhilinde güneşten, rüzgârdan, yeraltı ısısından yararlanıyoruz ” diye kaydetti

ankarahaber.com /news / 26.06.2009

-.-

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR