Antalya`da 600 bin insan, sağlıklı içme suyundan mahrum

Batı standartlarında, modern bir şehir olarak bilinen 2 milyon nüfuslu Antalya`da 600 bin insanın sağlıklı içme suyu imkanından mahrum olduğu belirtildi. Bu durumdan `endişe` duyduğunu ifade eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, "Yaşam standartlarını yükseltmek için elimizden gelen imkanları en iyi şekilde kullanmalıyız." dedi.

 

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Döşemealtı ve Kepez`de yapımı devam eden İl Özel İdaresi yatırımlarını gezdi. Altıparmak`a gezisi sırasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de eşlik etti. İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden yatırımları gezen Altıparmak`ın ilk durağı Kepez`e bağlı Kızıllı köyünde yapılan yol asfaltlama çalışması oldu. Burada yolla ilgili bilgi alan Altıparmak, daha sonra Döşemealtı`na bağlı Kevşirler köyünde yapılan içme suyu deposunu gezdi. Su deposunun üzerine kurulan güneş panelini gösteren Altıparmak deponun enerji ihtiyacının güneş enerjisinden karşılanacağını bilgisini verdi. Elektrik ile su depolarının klorlamasının da yapılacağını söyleyen Altıparmak, Kevşirler köyünde yapılan çocuk parkını da gezdi. Altıparmak, daha sonra Dereli Köyü muhtarlığını ziyaret etti.

 

Köy halkı ile muhtarlık binası önünde bir araya gelen Altıparmak, gazetecilere yaptığı açıklamada Antalya nüfusunun yüzde 30`unu oluşturan 600 bin insanın kırsalda yaşadığını söyledi. Kırsal bölgelerin sağlıklı içme suyu başta olmak üzere eğitim, güvenlik, ulaşım gibi modern imkanlardan gerektiği ölçüde yararlanamadığını dile getiren Vali Altıparmak, sözlerine şöyle devam etti: "Antalya dendiği zaman herkeste zaten gelişmiş, kalkınmış, Avrupa`nın parçası bir kent gibi algılanıyor. Bu doğru ama biz burada yaşayan, Antalya`nın yönetiminden sorumlu insanlar olarak detaylı ve ayrıntılı bakmamız gerekiyor. Kırsalın yaşam standartlarını yükseltmemiz için elimizden gelen imkanları en şekilde kullanmak zorundayız."

 

İl Özel İdaresi kaynaklarıyla kırsalda yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltme yoluna gittiklerini ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini ifade eden Altıparmak, "Yaşam kalitesini yükseltmenin en birinci yolu kırsal nüfusun temiz suya ulaştırılmasıdır. Göreve ilk geldiğimde yaklaşık 800 içme suyu birimi olduğunu, bunlardan 10 kadarının klorlandığını öğrendim. Hakikaten üzüldüm. Antalya son derece modern, batılaşmış bir kent iken kırsal nüfusun içme suyuna sağlıklı bir şekilde ulaşamaması bizi biraz endişelendirdi. Önceliğimizi bu noktada belirlemeye çalıştık. Şu an tüm Antalya`da 90 tane yapıldı, 250 tanesi ihale edildi. Bunlar da yapıldığında 340 birim bitmiş olacak. İnşallah seneye de hepsini bitiririz diye düşünüyorum." diye konuştu. "Kalkınma da geri kalmışlık da bir bütündür." diyen Altıparmak, "Gelişmeyi, kalkınmayı sağlarken bir tarafı ilham edemeyiz. Birlikte yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

www.timeturk.com/tr

28.07.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR