Hidrofıstık-2, Hidromobil Yarışlarına hazırlanıyor …

Gaziantep Üniversitesi, Robot ve Enerji Kolu (ROvEN-KO), 5 - 9 Ağustos 2009 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından İzmir Pınarbaşı pistinde düzenlenecek olan araba yarışına, “HİDROFISTIK-2 ” isimli hidrojen yakıtlı araç ile katılacak.

 

ROvEN-KO, 2006 yıllında ürettiği SUNRISE adlı Güneş Arabası ve 2007 yıllında ürettiği HİDROFISTIK adlı Hidrojen Arabası projeleriyle TÜBİTAK yarışlarında Gaziantep Üniversitesi ni temsil etmişti.

 

ROvEN-KO ekibi bu yıl ise, TÜBİTAK ın üniversiteler arası geleneksel TÜBİTAK-HİDROMOBİL 09 yarışına yeni tasarımı olan HİDROFISTIK-2 (Çifte Kavrulmuş) ile katılacak. Çalışmalarını Fizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zihni Öztürk ve Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim H. Güzelbey danışmanlığında yürüten ROvEN-KO ekibi, yeni aracına birçok yenilik kattı. Yarışa çeşitli üniversitelerden gelecek olan 21 ekibe karşı yarışacak olan ROvEN-KO ekibinin üyeleri, yeni projelerine çok güvendiklerini ve yarışta iyi bir derece elde etmeyi hedeflediklerini söylediler.

 

Aracın, hidrojen gazından elde ettiği elektrikle bünyesinde bulunan motora güç vererek hareket sağladığı ifade edildi. HİDROFISTIK-2 nin, sessiz olması ve sıfır emisyonla oldukça çevre dostu bir araç olduğu ve TÜBİTAK ın bu yarışmada ki asıl amacının yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmek olduğu bildirildi. Gaziantep Üniversitesi ana sponsorluğunda TÜBİTAK, Volkan Grup, Sanko Holding, Royal Halı, SG Otomotiv, Teknikerler Federasyonu ve Banat ın desteğiyle aracın yarışa kısa bir sürede hazır hale geleceği belirtildi.

gaziantephaberler.com / 23.07.2009

-.-

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR