Yeşiller Alman nükleer politikasına direniyor …

Yeşiller Almanya nın yeni koalisyon hükümetinin nükleer politikasına büyük direnç gösteriyor.

 

Yeşiller partisinin fraksiyon başkanı Jürgen Trittin, Almanya da yeni oluşan siyah-sarı koalisyon hükümetinin belirlediği nükleer politikasına karşı ülke çapında yoğun protestolarla direniş göstereceklerini açıkladı.

 

Hristiyan demokratlarla, liberal demokratların koalisyon görüşmelerinde aldıkları kararla nükleer santrallarin faaliyet süreleri uzatılacak. Böylece temel elektrik ihtiyacında meydana gelen açıklar kapatılacak. Ancak bu uygulama sonucu yeni kömür elektrik üretim santrallerinin de açılması gerekiyor.

 

Jürgen Trittin Berlin de yayınlanan Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte bu enerji politikasının yenilenebilen enerji üretimini sağlayacak projeleri baltalayacağını iddia etti. Bu nedenle nükleer karşıtları, çevreciler ve yeni projelerde çalışanlarla hep birlikte siyah-sarı koalisyonun enerji planlarına karşı yoğun gösterilerle direnç göstereceklerini söyledi.

 

Trittin koalisyonun yeni enerji politikasının, yenilenebilir enerji üreten şirketlerdeki 280.000 kişiyi kapsayan işyerlerini tehlikeye düşürdüğünü, bir o kadar işyerinin de oluşmasına engel olduğunu ifade ederek, sendikaların ve yenilenebilir enerji üretim sanayiinin de bundan etkilendiğini vurguladı.

www.dunyabulteni.net / 19 Ekim 2009

-.-

ALMANYA Hakkında

Almanya Orta Avrupa da Kuzey Denizi ile Alpler arasında uzanan bir devlet. Doğusunda Çekoslovakya ve Polonya; güneyinde Avusturya, İsviçre; batısında Fransa, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg; kuzeyinde Danimarka ve Kuzey Denizi yer alır. Almanya, birisi Baltık Denizinde, diğeri Kuzey Denizinde iki adaya sahiptir. Baltık Denizindeki Fehmarn Adası 185 km2, kuzeyinde bulunan Sylt Adası ise 99 kilometrekaredir.

İklim

Almanya nın karakteristik iklim yapısı bölgelere göre değişmektedir. Kuzeyinde yazları sıcaktır. Kışın ise okyanus etkisinde kalan bir iklim görülür. Doğu ve güneyinde yazları, mutedil derecede sıcak, kışları ise ekseriya yumuşak bir iklim görülür. Almanya da sıcaklık ortalaması en soğuk ay olan ocakta ovalarda 1,5°C, dağlarda ise -6°C ye kadar düşmektedir. En sıcak ay olan haziranda ise ovalardaki sıcaklık 17° ile 20°C arasında değişmektedir. Yıllık sıcaklık ortalaması 9°C dir. Yazları ılık geçmesine rağmen kuraktır.Kışları ise, 500 metreden yüksek yerlerde keskin soğuklar hüküm sürer. Kar kalınlığı Zugspitze Tepesinde 4-5 metreyi bulur.

 

Bitki örtüsü ve hayvanlar

Ülkenin %30 u ormanlarla kaplıdır. Fundalıklar az olarak bazı bölgelerde görülür. Ormanların çoğunda kozalaklı ağaç türleri bulunur. Yüksek bölgelerdeki ormanlarda yeni dikilmiş ağaçlar çoğunluktadır. Ormanlarında ve dağlık bölgelerinde geyik ve dağ keçisi gibi yabani hayvanlara rastlanır. Bunun yanında çeşitli evcil hayvanlar yetiştirilir.

www.turkcebilgi.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR