Elektrik zammı yüzde kaç olacak ?

Enerji Bakanı Taner Yıldız gazetecilerin sorularını cevapladı. İşte Bakan Yıldız ın bildirdiği zam oranı;

 

TETAŞ elektrik için yüzde 20 artış talebinde bulundu. Bunu kamuoyunda direk zam olarak algılandı. TETAŞ ın zama talebi tüketici ile ilgili değil . Zam konusu yüzde10 ler civarında çıkabilir ... Son karar EPDK nın olacak. Doğal gazda talep tüketicitalepleri belli bir boyuta geldi. Bu konuda bir çalışma yapılıyor ...

 

Elektrik zammı konusunda EPDK kurumlardan fiyatları alacak ve vatandaşa en uygun nasıl yansıyacaksa onu seçecek. Buna karar verecek olan EPDK nın aldığı tekliflerle birlikte tahmini olacak. Benim tahminim ise vatandaşa yüzde 10 civarında olabilir ama son kararı yine dediğim gibi EPDK verecek.

 

BARAJLARIN DURUMU

Türkiye de su bol değil. Bizim Atatürk, Keban gibi HES lerimizde biriken su çok fazla değil. Biz bu miktarı çok fazla aşamayız. Hem enerji hem de su ile ilgili yönetimimiz bu aşamada sıkıntıya girmemesi lazım.

 

Ermenistan ile ilgili elektrik alışverişi ile ilgili bir girişimimiz yok. Bunları Başbakan ve Dışişleri Bakanlığımız ile istişare halinde sürdürüyoruz görüşmelerimizi. Bu siyasetin çizgisinde gidecektir" dedi.

www.ihlas.net.tr / 03.09.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR