Monopoly çılgınlığında yeni boyut …

Popüler emlak oyunu Monopoly nin dünya çapında binlerce kişinin internetten aynı anda oynayabileceği ücretsiz versiyonu Monopoly City Streets bugün başladı.

 

Oyuncak şirketi Hasbro ile Google ın ortaklaşa geliştirdiği ve oyun tahtası Google Maps olan ve tüm zamanların en büyük Monopoly oyunu diye lanse edilen oyun oyunculara, dünyadaki tüm caddeleri satın alma olanağı sağlayacak.

 

31 Ocak 2010 a dek sürecek online oyunun amacı, gerçeğinde olduğu gibi emlak yoluyla para kazanmak ve en zengin emlak patronu olmak.

 

Her yeni oyuncunun 3 milyon dolarla başladığı oyunda, oyuncu bir caddenin kontrolünü ele geçirdikten sonra buradan kira geliri sağlayabiliyor ve yeni sanal binalar inşa edebiliyor. Caddeler diğer oyunculara satılabiliyor.

 

Oyundaki şans kartları, oyunculara arazilerine uyduruk binalar, cezaevleri veya rüzgar türbinleri inşa ederek, rakip komşularının kira gelirlerine darbe vurmalarını sağlıyor.

 

Sokakların fiyatları da değişiyor. Beyaz Saray ın bulunduğu Pennsylvania Caddesi 2 milyon dolar, Londra nın politik kalbi Downing Street ise 231 bin dolar.

 

Oyunun başladığı ilk gün aşırı yoğunluktan Monopoly City Streets in resmi internet sitesine girebilmek mümkün olmadı. (AA)

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR