Cami şadırvanlarına güneş enerjili su ısıtma sistemi yerleştirildi …

Kayseri nin Melikgazi ilçesinde, soğuk kış günlerinde vatandaşların sıcak suyla abdest alabilmesi amacıyla cami şadırvanlarına güneş enerjisi sistemi yerleştirildi. Melikgazi Belediyesi tarafından 5 camiye uygulanan sistemin 4 camiye daha kurulması için ihale gerçekleştirildi.

 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri nin soğuk, çetin ve uzun geçen kış aylarında camilerde yer alan abdest alma yerlerinin bir süre don tehlikesine karşın hizmet veremediğini, bu nedenle belediye olarak her mevsim hizmet verebilen bir çalışma başlattıklarını söyledi.

 

Büyükkılıç, "Kayseri de kış ayları uzun ve şiddetli geçer. Özellikle her zaman don tehlikesiyle karşı karşıya kalınır. Su tesisatların donmaması için sık sık uyarılarda bulunulur. İlçe sınırları içerisinde belediyemizce yaptırılan ve bakım ile onarımı yine belediyemizce gerçekleştirilen umuma açık tuvalet ile abdest alma tesislerinde 12 ay boyunca su kullanımı için yeni bir çalışma yaptık. Şu anda Altınoluk, Kocatepe, Tınaztepe, Anafartalar ive Deliklitaş olmak üzere 5 ayrı yerde güneş enerjisi ile ısıtılan sıcak sulu abdest alma yerimiz hizmet vermektedir." diye konuştu.

 

Büyükkılıç, 4 ayrı mahallede de sıcak su tesisatlı abdest alma yeri için ihale yapıldığını, şu anda tesisat döşemesinin devam etiğini ifade etti.

CİHAN / Kayseri / 28 Eylül 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR