Makine Mühendisleri Odası (MMO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi iş birliği ile 30-31 Ekim tarihlerinde “ Güneydoğu Enerji Forumu ” düzenlenecek.

 

Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Prof. Dr. Kemal Kıymık, yaptıkları ortak açıklamada “ Enerji; insan yaşamı ve sanayi üretimi için olmazsa olmaz temel unsurlardan bir tanesidir. Gerek dünyada gerekse ülkemizde ki artan nüfus, modern hayatın getirdiği yenilikler, sanayi ve teknolojideki gelişmeler, enerji ihtiyacını hızla arttırmaktadır. Diğer taraftan sınırlı enerji kaynakların dünya üzerindeki dengesiz dağılımı ve ülkelerin paylaşım hırsları, insanlığı yeni ve temiz enerji kaynakları bulmaya zorlamıştır. Bu çerçevede bütün dünya, güneş, jeotermal, rüzgâr gibi ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarından mümkün olduğunca daha fazla faydalanmak ve mevcut enerji kaynaklarını verimli kullanmak üzere bir dönüşüm sürecinden geçmektedir ” görüşünü savundu.

 

30-31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Güneydoğu Enerji Forumu’nda; bölgemize yönelik yeni açılımlar sunarak, natifler üreteceği inandıklarını kaydeden Peri ve Kıymık; “ Ülkemizin, güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları potansiyeli bakımından oldukça zengin olduğunu ve bu kaynaklara ivedilikle yönelmenin artık bir zorunluluk haline geldiğini söyleyebiliriz. Yani enerjiyi; ithal etmek yerine, kendi öz kaynaklarımız ile üretmek ve bunun yanında, enerjiyi tasarruflu kullanmak, iyi yönetmek, enerji tasarrufunu sağlayan yeni teknolojiler geliştirmek bir zorunluluk haline gelmiştir. Yeni ve yenilebilir enerji kaynaklarına yönelmenin, ülkemiz için sağlayacağı kazanımlar tartışılamayacak kadar büyüktür. Ülkemizdeki ithal olan fosil yakıta dayalı enerji kullanımı; Ülkemizin dışa bağımlılığını artırırken, çevre kirliliğinin de önemli ölçüde artmasına neden olmaktadır. Bu çerçevede, ülkemizin ve özellikle bölgemizin enerji politikalarının, enerjideki mevcut durumunun, enerji planlamasının, enerji verimliliğinin, enerji sektöründeki teknolojik gelişmelerin, ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarına yönelik çalışmaların ve yatırımlarının ele alınacağı ‘Güneydoğu Enerji Forumu’ düzenliyoruz ” diye konuştu.

 

Peri ve Kıymık, tüm MMO ve EMO üyelerini, sanayicileri, ilgili teknik elemanları, enerji sektörü ile ilgili araştırma, uygulama ve gelecekteki gelişmeleri paylaşmak isteyen konuya duyarlı herkesi foruma davet etti.

www.guncelgazete.com / 01 Ekim 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR