Turkcell Karbon Ayak İzini azaltacak …

Turkcell in, Tepebaşı ndaki, merkez binası bugün farklı bir toplantıya ev sahipliği yaptı. " Çevreye duyarlı, doğaya sayılı " sloganıyla ifade edilen anlayışla, Turkcell, çevreci bakışı şirketin her alanında yaygınlaştırmaya kararlı görünüyor.

 

Genel Müdür Süreyya Ciliv, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, ürün, servis ve süreçlerde çevreye saygılı bir ekosistem yaratılmasına çalışacaklarını ifade etti. Çevre bilincinin yaygınlaştırılması konusunda liderlik yapmak arzusunda olduklarını belirten Süreyya Ciliv, burada medyaya ciddi görevler düştüğünü ifade etti.

 

Daha sonrasında söz alan Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise, her yıl karbon salınımının daha da arttığını ve yıllık 26 milyar tona ulaştığını açıkladı. "Son 30 yılda yerküre sıcaklığı 0.6 derece arttı" diyen Öztürkler, sosyal sorumluluk bilinciyle çevreci politikalar benimsediklerini söyledi.

 

Çalışmanın detaylarını paylaşan Turkcell Çalışan İlişkileri Yönetimi Bölüm Başkanı Meltem Kalender de, konuşmasında Turkcell in karbon ayak izini azaltmaya çalıştıklarını anlattı. Kalender, halen 8 istasyonda pilot uygulaması yapılan rüzgar enerjisinden yararlanılan bir proje ile yıl sonuna kadar 200 baz istasyonunun yüzde 60-70 lere varan enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin etmek istediklerini ifade etti.

 

İstasyonların soğutmasında kullanılan "pasif soğutma sistemi ve invertörlü klima uygulaması" da enerji tasarrufu çerçevesinde dikkati çeken projeler arasında yer alıyor. Bu projelerle ilk yıl için toplamda 10.7 Milyon kWh enerji tasarrufu bekleniyor. Bayilerde gerçekleştirilen dijitalleşmeyle ve dijital tanıtımlarla tonlarca kağıdın kazanıldığını belirten Meltem Kalender, Turkcell’in tüm kontör kartların poşetlenmesi uygulamasından vazgeçerek plastik kullanımını yüzde 95 oranında azalttığını ifade etti.

 

Turkcell’in, bu güne kadar çevresel konularla ilgili gerçekleştirdiği uygulamalar; Enerji Verimliliği Uygulamaları, Bayi Kanalında ve Pazarlamada Çevreci Uygulamalar, Çevreye Duyarlı Servis ve Çözümler ve Çevreci Ofis Uygulamaları  ana başlıkları altında toplanıyor. 

 

turk.internet.com un, "kullanılmayan mobil telefonların geri dönüşümü için ne gibi bir çalışma gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz" şeklindeki sorusuna Koray Öztürkler şu karşılığı verdi ; " Ulaştırma Bakanlığı nın, da bir süre önce bununla ilgili açıklamaları olmuştu. Sektörün de teşvik edeceği bir konu. Burada biz, bayilerimizle yakın çalışarak, hem de diğer iletişim kanallarını kullanarak atık mobil telefonları dönüştürmek arzusundayız. Müşterilerimizin ilgisini çekebilmek için bir takım girişimlerde de bulunmayı düşünüyoruz. Aralık ayında bununla ilgili çalışmalarımızı duyurmayı planlıyoruz. "

 

Turkcell Radyo Şebekesi Bölüm Başkanı Cihan Nazmi Bıyıklı da, baz istasyonlarıyla ilgili sorular üzerine şu kısa açıklamayı yaptı ; " Baz istasyonlarının sayıslarını artırmak en makul çözüm yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü, istasyonların sayıları arttıkça baz istasyonu ile kullanıcı arasındaki elektromanyetik alan yayılımı azalıyor. Böylelikle, ortamdaki elektromanyetik alan doğrudan azalacaktır.

www.turk.internet.com / 21 Ekim 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR