Makine Mühendisleri Odası ndan Mgc ye ziyaret …

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının ülke ve özellikle Mersin için büyük bir kazanım olacağını söyledi.

 

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti ni (MGC) ziyaret eden Erçolak, 6-7 Kasım tarihleri arasında Mersin de Güneş Sempozyumu düzenleyeceklerini belirtti. Bu sempozyuma büyük önem verdiklerini ifade eden Erçolak, " Uluslararası çapta değerli bilim adamlarının katılacağı bu sempozyumdan önemli sonuçlar çıkacağını ve natif enerji kaynaklarının kullanımında önemli adımlar atılacağını düşünüyorum. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, ülke ve özellikle kent için büyük bir kazanım olacaktır " dedi.

 

Güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarının çevre ve insan sağlığının yanı sıra ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağına inanılan bir proje olduğunu söyleyen MGC Başkanı Ahmet Ünal da, özellikle kenttin iklim koşullarının bu enerji kaynaklarının kullanımına son derece müsait olduğunu kaydetti. Ünal, “ Biz projeye inanıyoruz ve sonuna kadar destek vereceğiz. Artık dünyada terk edilen nükleer santrallerin yerine, yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edilmesi, bu projenin doğrulunu kanıtlıyor " diye konuştu.

(İHA) Mersin / 29 .10.2009

-.-

MMO Mersin Şube Tarihçesi

Oda Hizmetlerinin yürütülebilmesi amacıyla Mersin‘de 1976 - 1983 yılları arasında Makina Mühendisleri Odası Adana Şube‘ye bağlı Mersin İl Temsilcisi atanmıştır. İlk Temsilci Faruk GÜN olmakla birlikte; 1977 yılında İlhan ŞAYAN ve 1978- 1980 yılları arasında Mustafa TÜLÜ İl Temsilcisi olarak görev almıştır. 1984 yılında Makina Mühendisleri Odası Adana Şube‘ye bağlı Mersin İl Temsilciliğinin oluşturulmasına karar verilmiştir. 1998 yılına kadar üyelerimizin özverileriyle Oda hizmetleri yürütülmüştür. Şu an 6. Dönemde olan Şubemizin Yönetim Kurulu‘nda  görev alan üyelerimiz; Naci ERÇOLAK(Başkan), Hayati ŞİMŞEK, Özlem DOĞAN, Alper TURNA, M.Akif ERMAN, Levent KON, Mehmet SAPLIK‘dır.

www.mmo.org.tr / şubeler

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR