Evet bu bir atasözüdür. Bir elin nesi var, iki elin sesi var diyerek, güç birliği oluşturularak bir çok şeyin üstesinden gelinebileceği anlatılıyor.

 

Antalya Güçbirliği Holding “AGH” işte böylesi bir anlayışla yola çıkmış bir Holding. Hatırladığım kadarıyla 1998 yılında kurulmuştu. 124 ortakla işe başlamıştı. Kuruluşta Holdingin başkanlığını İbrahim Şencan üstlenmişti.

 

Şencan’dan sonra da Hüseyin Çalık başkan olmuştu. Üçüncü dönem başkanı ise Ahmet Ünsal idi. Güçbirliği Holding’e 2004 yılından bu yana da Ahmet Acar başkanlık ediyor.

 

Ses getirdiler

Güçbirliği Holding Kurulduğunda, bir çok dostum, yakın arkadaşım buraya ortak olmak istediklerinde, sohbetini etmiş, hepsine de güç birliğinden kuvvet doğacağını anlatmıştım.

 

Sonunda başardılar

Antalyalı 124 işadamının ortaklığıyla kurulan Güçbirliği Holding, ana sermayesi 14 trilyon 400 milyar olduğu halde, bugün yarattıkları yatırım tutarı 150 trilyonla ölçülmektedir.

 

İbrahim Şencan ve Hüseyin Çalık, Antalya İşadamlarının abisi konumundadır. Onların olduğu yerden kötü koku çıkmaz, kötü duman hiç çıkmaz. Ahmet Ünsal da Kepez Elektrik Santralı Genel Müdürü olduğu dönemde, Antalyalı işadamları en büyük karı Kepez ortaklığından elde ettiği için çok güvenilen isimlerdendir.

 

Holdingi 5 yıldır idare eden Ahmet Acar, bu işlere Gümrük Müşavirliğiyle başlamış biridir. Antalya’nın sevdiği isimdir. Ahmet Acar, kendisinden önce görev yapan abi konumundaki üç isimden devraldığı Holdingi öyle bir yere getirdi ki, şimdi bu holdingin ismi bırakın Türkiye sınırlarını, dünya sermaye piyasalarında en güvenilir firmaların listesinde ilk sıralara yükseldi.

 

Kolay değil, 14 trilyonluk sermayeyi alıp 150 trilyonluk yatırıma dönüştüreceksiniz. Her babayiğidin harcı değildir. Ahmet Acar görevi ilk devraldığında önce elektrik santralı kurmuştu.

 

Organize Sanayi Bölgesinde Doğalgaz çevrimli Elektrik Santralı her açıdan kanunlara uygun şekilde yapıldı ve üretime geçirildi. Siz bu santral ile ilgili her hangi bir olumsuzluk duydunuz mu ? Duyamazsınız, çünkü her şey hukuka uygun yapıldı.

 

Elektrik Santrali biter bitmez, Ahmet Acar ve yönetimi, kolları sıvayıp, alkol fabrikası kurdular. Topkapı ve Abbas Rakılarını üretmeye başladılar ki, hem istihdam yarattılar, hem de Antalya’ya taze para soktular. Bunun yanı sıra Antalya, Denizli, Muğla bölgelerinde yetiştirilen üzümleri değerlendirdiler. Yılda 7 bin ton yani en az 400 kamyonluk üzüm değerlendiriyorlar.

 

İş bununla bitti mi ?

Şimdi de Rüzgar enerjisi üretmek için denemelere başladılar. Antalya’nın rüzgarını değerlendirecekler. Bu iş bir dönem Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in hayaliydi, bu hayali şimdi Antalya’nın Güçbirliği Holdingi gerçekleştirme aşamasında.

 

Bununla da yetinmeyen Güçbirliği Holding, şu anda Güneş’ten Enerji üretmeyi planlıyor. Bu da Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın Hocanın seçim propagandasıydı. Bunu da Güçbirliği Holding gerçekleştiriyor.

 

Evet bu güçbirliği Türkiye’ye örnek olmalıdır. Trabzon’da da kurulmalı, Kars’ta da, Erzurum, Diyarbakır, Afyon’da da kurulmalıdır. Kurulsun ki istihdam yaratılsın, kurulsun ki vergi ödeyerek ülke kalkınmasına katkıda bulunsun, kurulsun ki, kentine yarar getirsin.

 

Antalya bunu başaran kent oldu

Antalya Güçbirliği Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Acar, durmak yok, yatırımlara devam diyor. Ahmet Acar, fazla bilgi vermiyor ama yeni projeler yolda diye de müjdeliyor. Peki bu yatırımların faydası kime ? Elbette öncelikli olarak ülkedeki işsizlere, vergilerden dolayı ülke bütçesine, yatırım kazançlarından dolayı Antalya’ya, bütün bunlardan sonra da elbette 124 ortağa.

 

Antalya’da keşke sadece Güçbirliği Holding olmasa da, 20 tane güçbirliği holding kurulsa da hem kent kazansa, hem de ülke. Siz böylesi insanları alkışlamaz mısınız.

www.haberantalya.com / 19 Kasım 2009

-.-

İLETİŞİM

ANTALYA GÜÇBİRLİĞİ HOLDİNG A.Ş.

Adres : Elmalı Mah. Milli Egemenlik Cad. 7. sk. No. 38 K.6 ( Halkbank Üstü ) Antalya

ANTALYA ENERJİ ÜRETİM A.Ş.

Adres : Antalya Organize Sanayi Bölgesi 2.Etap

Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR