İş ortağımız Türkiye ile bulutlu atmosferi netleştirmek istiyoruz …

Türkiye yi ziyaret eden İsrail Sanayi Bakanı Binyamin Fouad Ben Eliezer, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri 2010 da artırmayı hedeflediklerini söyledi. İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Fouad Ben Eliezer, iki günlük resmi Türkiye ziyaretinin ilk durağı olan İstanbul da Türk ve İsrailli işadamlarıyla biraraya geldi.

 

Eliezer, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri sürdürmeyi, güçlendirmeyi ve bulutlu atmosferi netleştirmek istedikleri mesajı vermek için Türkiye de bulunduğunu bildirdi.İsrail in altıncı büyük ticaret ortağı olan Türkiye ile 3.4 milyar doları bulan ticaret hacminin krizde yüzde 20 düştüğünü belirten Eliezer, 24 işadamı ile geldiği Türkiye de istikrarlı ticari ilişkilerin yeniden 2010 da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

 

İhracat ve ithalat açısından Türkiye yi iş ortağı olarak gördüklerine işaret eden Eliezer sağlam ticari ve iktisadi ilişkileri daha ileri ve yeni boyutlara getirmek için her iki ülkenin çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Görüşmelerde Ar - Ge, ortak üretim ve yatırım konularının masaya yatırılacağını ifade eden Eliezer, her hafta her iki tarafın yüzlerce delegasyonunun altyapı, savunma, su - çevre teknolojileri, tarım ve yenilenebilir enerji konularında görüştüğünü söyledi.

www.sabah.com.tr / ekonomi / 24 Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR