İspanya da yapılan ve adına Villa NURBS denilen bina ilginç mimarisiyle görenleri şaşkına çeviriyor.

 

İspanya da Barcelona da yapılan bu ilginç müzenin tasarımını Enric Ruiz Geli yapmış. Mimari olarak dünyada eşi benzeri olmayan Villa Nurbs, mahallenin ortasına inmiş bir dev bir böcek görüntüsü veriyor.

 

İspanya nın ünlü mimarı Enric Ruiz Geli, yandan bakıldığında uzay aracına benzeyen bu ilginç binayı yaparken seramiklerden yararlanmış. Binanın yanına kurulan dev paneller güneş enerjisi sağlıyor. Seramik kanatlar binanın görünümünde farklı bir tarz oluşturdu.

 

Halen müze olarak hizmet veren bu sıradışı bina, görünümüyle dünya çapında ün yaptı.

www.habervitrini.com / 26.11.2009

-.-

BARSELONA Hakkında

Barcelona, İspanya nın Katalonya özerk bölgesinin başkentidir. Ayrıca Gaudi nin başını çektiği modernizm akımıyla planlanmış, 1900 lerden kalma ızgara planlı modern bölümü ilgi çekmektedir. Yaygın dil Katalancadır.1992 yılında Barselona da olimpiyat oyunları yapıldı. Barselona nın geçmişinin İspanya dan daha eski olması ilginçtir. 9. yüzyılda Katalan bir asilzade aile tarafından kurulmuştur.

 

İstanbul da İstiklal Caddesi neyse Barselona da 2 km ye yaklaşan uzunluğu ile Las Ramblas caddesi odur. Kafeleri, müzeleri, alışveriş merkezleri, sokak müzisyenleri ve akrobatları ile çok hareketli bir caddedir. Kente damgasını vuran yerlerden birisi de Akdeniz in en hareketli limanı olan Barcelona Limanıdır. Bu limana yılda 700.000 den fazla gemi uğradığı söylenir. Limana çıkan ana yollarından biri, ünlü kaşif Christopher Columbus un heykeline gider.

 

Kent Meydanında yer alan arena, Katalanlar ve turistler için ilgi çekici bir yerdir. Flamenko dansının izlenebileceği gece klüpleri çok sayıdadır. Aslında Barcelona daha çok bir eğlence şehridir; kentin her yanından eğlenebilecek yerler bulmak mümkündür. Yemekler konusunda Akdeniz mutfağına yakın olan Türkler yabancılık çekmeyecektir. Zeytinyağlı yemekleri hafiftir. Barcelona da balık yemeden gitmek de olmaz. Tapas, zeytinyağı, peynir, patates, jambon, sosis, balık ve sebzelerle hazırlanan bir salata türüdür ve geleneksel bir mezedir. Patatesli omlet olan tortilla yı da tatmanız önerilir.

tr.wikipedia.org/wiki / Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR