Google parasını enerjiye yatıracak …

Şimdiye kadar çevreci ve temiz enerji projelerini destekleyen Google, yakında bu alana doğrudan yatırım yapacağının sinyalini verdi.

 

Genelde teknoloji ve internet alanına para harcayan ve yine bu alanlar sayesinde dünyanın en büyük şirketleri arasına giren Google, şimdiye kadar açıktan desteklediği temiz enerji teknolojilerine de doğrudan yatırımlar yapmayı düşünüyor.

 

Şirketin İklim Değişikliği ve Enerji Girişimleri bölümünün yöneticisi Dan Reicher e ait olduğu söylenen bazı açıklamalara göre Google, araştırma ve geliştirme süreçleri sonucunda ellerinde olan bazı projelere para harcamaya başlayacak. Amerikan Temsilciler Meclisi nde de girişimler yapmak isteyen şirket, hem kendi parasıyla hem de devletin oluşturmasını umduğu fon aracılığıyla temiz enerji santralleri kurmak istiyor.

 

Bu santrallerin nasıl bir enerji üretimi tekniğini kullanacağını açıklamayan Reicher in aklında herhalde daha önceden şirket tarafından desteklenen girişimler vardır. Örneğin rüzgar, güneş ve jeotermal enerji gibi.

http://yahoyt.com / 03 Aralık 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR