Bankalardan yenilenebilir enerjiye 55 milyon euro …

EL ELE VERDİLER

İmza törenine İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Ataç Grubu’na bağlı Nisan Elektromekanik Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ataman ile TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu katıldı.

 

Türkiye Sanayi ve Kalkınma Bankası (TSKB) ile İş Bankası ortaklaşa olarak Ataç Grubu’nun 4 adet hidroelektrik santrali projesini finansa etmek için 55 milyon euroluk anlaşma imzaladı. 78 milyon euroluk projenin 55 milyon eurosunu finanse eden iki bankadan biri olan İş Bankasının Genel Müdürü Ersin Özince, “ Hidroelektrik projeleri Türkiye’nin giderek artan enerji ihtiyacının karşılanmasında oldukça önemli yer tutuyor. 55 milyon euroluk bu projenin 30 milyonluk bölümünü İş Bankası olarak biz, 25 milyonluk bölümünü ise TSKB finanse edecek. Kredinin vadesi ise ilk kredi diliminin çekilişinden itibaren 9 yıl olacak ” dedi.

 

ENERJİ TALEBİ YÜKSELİYOR

TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu ise, “ 2008 yılından bu yana her sektörde azalan talebe rağmen enerji sektöründe azalma olmadı. Biz de bu yüzden enerjiyi finanse etmeyi seviyoruz. Ayrıca biz TSKB olarak Türkiye’de sorunlu kredi oranının en düşük olduğu bankayız ve bu oran yüzde 1’ler civarında ” diye konuştu. Eroğlu, yenilenebilir enerji projelerine de çok önem verdiklerini söyleyerek, şu ana kadar 86 projeye finans desteği verdiklerini bu projelerinde 21 tanesinin enerji üretmeye başladığını kaydetti.

 

2010’a olumlu bakmalıyız

2009 yılında İş Bankası’nın yatırımlara devam ettiğini, 60 yeni şube açtıklarını belirten İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “ Sıkıntılı bir yılda dahi olumlu bakıyorsak, 2010’a daha olumlu bakmalıyız. Refahın gerileyeceğine dair beklentiler var. Buna izin vermemeliyiz ” dedi. Son günlerde yaşanan olaylara da değinen Özince, “ İş adamlarımızın korkmadan sorumluluğunu iyi üstlenmesi lazım. Türkiye bunları geçecektir, İyi geçersek, iyi yönetirsek Türkiye bunlardan fayda sağlayacak diye düşünüyorum. Ülkeye güven vermesi gerekenler, istikrarla bunun arkasında durursa daha iyi performans gösterebiliriz ” diye konuştu. İş Bankası’nın yurt dışı çalışmalarına ilişkin bilgi veren Özince, Güney ve Kuzey’e yönelik düşüncelerinin olduğunu söyledi. Kârlı pazarlara girmek istediklerini dile getiren Özince, yeni faaliyet alanları olarak Rusya ile Arap ülkelerini gördüklerini söyledi.

www.turkiyegazetesi.com.tr / 19.12.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR