Mustafa Akaydın : 9 ayda çok işler yaptık …

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yayınladığı yeni yıl mesajında göreve geldiği 9 aydan bu yana küçümsenemeyecek işlere imza atıldığını söyledi.

 

Mustafa Akaydın, 2009 un kendisi açısından farklı bir yıl olduğunu ifade etti. Farklılığın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden kaynaklandığını kaydeden Akaydın, göreve getirildiği 29 Mart seçimlerinden 2009 un sonuna kadar olan sürece ilişkin değerlendirmede bulundu. 9 aydır Antalya ya en iyi hizmeti verebilmek için ekibiyle birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Akaydın yeni yıl mesajında, "Antalya yı Antalyalı ile birlikte yönetmek ilkesiyle, sizlerin görüşlerini alarak hizmetlerimizi gerçekleştirmeyi görev edindik. Her soruna akıl, bilim, hukuk ve mantık çerçevesinde yaklaştık. Planlı yönetim modeli ile hedefler oluşturduk. Bu hedeflerimizi gerçekleştirirken, kent adına alınacak her türlü kararda sizin de değerli katkılarınız bizlere doğru yolu gösterecektir." ifadesine yer verdi.

 

Liderliğini üstlendiği ekibiyle ilk olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi nin hizmet ve borç analizini yaptıklarını anlatan Akaydın, "Belediyemizin mali durumunun hiç de iyi olmamasından dolayı ilk 6 ay gelir-gider dengesini sağlamak için çabaladık. Nitekim bu çabalarımız sonucunda borçlanamaz olan belediyemizi kredi kullanabilir hale getirdik. Bu arada da söz verdiğimiz projelerimizin altlıklarını oluşturduk." dedi.

 

Mesajında, "Kimse bizim yaptıklarımızı küçük görmesin. 9 ayda çok işler yaptık." diyen Akaydın şöyle devam etti: "Öncelikle planlı yönetim modeli ile hizmetlerimize başladık. Ulaşımda büyük önem taşıyan Halkkart ihalesini gerçekleştirdik. Kentin sorunlu olan bölgelerinde trafik konusunda noktasal çözümler ürettik. Ulaşım Master Planı hazırlanması ile ilgili çalışmalara başladık. Ulaşım Master Planı nı ihale edecek duruma geldik. Güneşkent Antalya projesinin çalışmalarına başladık. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Güneş Enerji Koordinatörlüğü nü kurduk. Antalya adına gurur verici, son derece çevreci, doğadan ve enerji dönüşümünden yana bir proje olan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Hurma Atıksu Arıtma Tesisi Genişletilmesi Projesi nin temelini attık. Atık çamurundan elektrik üretir hale geldik. Sarısu Projesi ni ihale edecek aşamaya getirdik. Çevreci, sıfır tabanlı, engelli ve çocuklu ailelerin rahatlıkla binebileceği, güçlendirilmiş klimalı, modern 40 otobüs alımının ihalesini gerçekleştirdik. Yine, minibüs ve otobüs esnafını tek çatı altında topluyoruz. Böylece ulaşım esnafının yaşadığı sıkıntıların şirketleşerek tek elden çözümlenmesine katkı sağlayacağız."

 

Sosyal ve alanda belediye olarak önemli çalışmalara imza attıklarını savunan Akaydın, Aile Danışma Merkezi, Kreş ve Gündüz Bakımevi, Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesisleri, Yarım Elma Projesi, İstihdam Ofisi, Festivalya, Altın Portakal Film Festivali gibi etkinlikleri örnek gösterdi. Akaydın, Çallı Kavşağı ndaki Atatürk Anıtı nın yerine dikilen Ulusal Birlik Anıtı ile Atatürk Parkı na yerleştirilen Türkan Saylan anıtını da 9 ayda gerçekleştirilen icraatlar arasında saydı.

 

Önlerinde hizmet etmek için 4 yıldan fazla bir süre olduğunu hatırlatan Mustafa Akaydın, yapmayı hedeflediklerini şöyle sıraladı: "Yapacağımız o kadar çok iş var ki, Sağlık Turizmi Kenti Antalya , Üniversiteler Kenti Antalya , Güneş Kent Antalya ile 3 üncü Yaş Grubu Cenneti Antalya başlıklı mega projelerimiz için çalışıyoruz. Antalya ya, özellikle kış aylarında da turizm çekiciliği yaratmak istiyoruz, Avrupalı 3 üncü yaş grubu ve engellileri kente çekip, vatandaşlarımızı sadece turizm döneminde, yani 6 ay değil 12 ay çalışır kazanır hale getirmek istiyoruz. Antalya yı üniversite kenti yapmak için de yoğun bir çalışma içerisindeyiz."

www.haberaktuel.com / 31.12.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR