Akıllı akü finale kaldı …

Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk ve tek akıllı aküsünü geliştiren Yiğit Akü, 41 firmanın yarıştığı İSO İnovasyon Ödülleri’nde 17 firma arasına girerek finalde yarışmaya hak kazandı.

 

İLERİ teknoloji üretimleri ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda dünya pazarında da bir ilke imza atarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk ve tek akıllı aküsünü geliştiren Yiğit Akü, 41 firmanın yarıştığı İSO İnovasyon Ödülleri’nde 17 firma arasına girerek finalde yarışmaya hak kazandı. Yiğit Akü, ürettiği yeni nesil Akıllı Akü ile liderlik, stratejik planlama, bilgi, insan kaynakları, süreç yönetimi, iş sonuçları kategorilerinin yanı sıra, yapılacak finallerde Büyük Ödül ve Jüri Özel Ödülünü almak için de ter dökecek.

 

Sürekli kontrol altında

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Yiğit Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, İnovasyon Büyük Ödülü’ne aday olan şirketin ürettiği yeni nesil Akıllı Akü Elektronun, üzerinde bulunan mikro işlemcili çip ve durum göstergesi sayesinde hem aküyü hem de aracın şarj sistemini kontrol altında tuttuğu bilgisini verdi.

 

Ankara’nın büyük gururu

Buna göre bir araç sahibinin, aracının şarj sisteminde ortaya çıkan sorununun nereden kaynaklandığını, akıllı aküye bakarak öğrenebildiğini kaydeden Büyükkalender, bu yeni nesil akünün şimdiden Avrupa ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden sipariş aldığını söyledi. Yarışmada büyük ödülü Ankara’ya getireceklerine inandıklarını ve bunun Yiğit Akü ve Ankara için büyük bir gurur vesilesi olacağı vurgusunu yapan Büyükkalender, 2010 yılında 500 bin adet Akıllı Akü üretimi hedeflediklerini belirtti.

 

Patantleri elimizde

Dünyanın en ileri teknolojisi kullanılarak ciddi bir ARGE yatırımı ile üretilen Akıllı Akü’nün tüm patentlerini ellerinde bulundurduklarını kaydeden Büyükkalender, “Akıllı akü, aracınızın şarj sistemiyle ilgili onlarca soruya yanıt veren bir ürün. Akü almaya gittiğinizde ürünün stokta uzun süre kalıp kalmadığını, üretim hatası olup olmadığını görebiliyorsunuz. Akünün üzerindeki sarı ışığın devreye girmesiyle olası seyahatler öncesinde yolda kalmadan potansiyel problemleri engelleme olanağı bulunuyor” diye konuştu.

www.hurriyet.com.tr / 16.12.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR