Üniversitelerarası Yenilenebilir Enerji Projesi …

Sabancı Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan SUEK, İstanbul dan 10 pilot üniversitenin dahil olduğu Üniversitelerarası Yenilenebilir Enerji Projesi yarışması düzenliyor.

 

Sabancı Üniversitesi Enerji Kulübü (SUEK), yarışmayla gelişmekte olan enerji sektörüne akademik bir soluk getirmenin yanı sıra bu sektörde çalışmak veya araştırma yapmak isteyen öğrencilere de sektörün önde gelenlerine fikirlerini sunma imkanı tanıyor.

        

Projelerin sunumundan sonraki değerlendirme sürecinde EnerjiSA, Sabancı Üniversitesi Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Gülgün ve Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Akşit ve Sabancı Üniversitesi Enerji Kulübünün bir yönetim kurulu üyesinden oluşan jüri üyeleri, tüm katılımcıları iki aşamalı olarak değerlendirecek.

        

İlk aşamada finale kalan projeler seçilecek, ikinci aşamada detaylı incelemeler sonucu ilk üç proje belirlenecek. Son başvuru tarihi 15 Şubat olan yarışmanın değerlendirme süreci Mayıs ayı boyunca yapılacak.

        

Yarışmanın birincisi Verbund Hidroelektrik Santrali Gezisi ile ödüllendirilirken, ikinciye EnerjiSa da yaz dönemi stajı imkanı sağlanacak, üçüncüye ise dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

        

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi www.su-ek.net adresinden edinilebilecek.

www.ntvmsnbc.com / İstanbul / 13.01.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR