TARİHÇE

Ülkemizde kamp ve karavancılık 1966 yılında Türkiye Kamp ve Karavan Derneği kurulması ile ilk defa bir dernek çatısı altında toplanmaya başlanılmıştır. TKKD nin Genel Merkezi Ankara’dadır ve 1974 yılında, Bakanlar Kurulu Kararı ile dernek isminin başına “Türkiye“ sözcüğünü almıştır. Dernek 1969 yılında F.I.C.C.’ye üye olmuştur.

 

2007 yılına kadar tek dernek ve bu derneğe bağlı İstanbul ve Bursa’da Şubeleri ile faaliyetlerini sürdürmüştür. 2007 yılına gelindiğinde Türkiye de ilk defa internet ortamında haberleşmeyi sağlayan ve Web sayfasını kullanıma açan İstanbul şubesi çeşitli nedenlerle fesih kararı almış ve kapanmıştır. Kapanan TKKD İstanbul Şubesi yerine Avrupa ve Asya yakasında olmak üzere iki ayrı Kamp ve Karavan derneği kurulmuştur. Bu tarihten itibaren tek merkezden yönetimin doğurduğu eksikliklerin ve sakıncaların ortadan kaldırılması ve derneklerin yurt çapına yaygınlaştırılması amacıyla ülke çapında yeni Kamp ve Karavan dernekleri kurulmaya başlamıştır.

 

Kurulan bu dernekler, 2008 yılında biraraya gelerek camiamızın uzun yıllardan beri ihtiyaç duyduğu ama bir türlü gerçekleştiremediği Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu kurarak bu çatı altında birleşmeye başlamış ve şu anda Ülkemizin bu konudaki tek Federasyonu olarak bağlı 9 Dernek ile faaliyetlerini sürdürmektedirler.

 

Ülkemizin Karavancılık ve Kampçılıkla ilgili ilk web sitesi olan kampkaravan.org sitesinin kurulmasından sonra bu konuda bir çok yeni sitelerin açılması kamp ve karavan sektörünün giderek ilgi görmeye başlamış olması önemli kilometre taşlarından birisi olmuştur.

UKKF Yönetimi

-.-

Karavan Üreticileri

İmaj Karavan, Ege Karavan, Sally Karavan, Başoğlu Karavan, Erba Karavan, İndigo Karavan, Emeksan Karavan, Soykar Karavan, Çavuşoğlu Karavan, Aysan Karavan, Can Karavan, Fiamma, Fritz Berger, Glück Freizeitmarkt, Reimo, Thetford, Hymer, Adria Mobil, Apollo Motorhomes, Knaus, Karmann Mobil, Hobby Caravan, Avondale Caravans, Explorer Group, Buerstner, Moncayo, Carthago, Challenger, Mclouis, Airstream, The Swift Group, Chausson, Bimobil, Caravan-Oase, Fendt Caravan, Eura Mobil, Hehn Mobil, Frankia, Wingamm, Auto Sleepers, Avaleisure, Autocruise, Nauticaravan, Wohnmobilvermietung, Caravane, Tango Forum.Info, Tischer, Weinsberg …

www.ukkf.org / Ocak 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR