Türk Güneş Enerjisi Sektörünün çıtası yükseliyor …

Solimpeks şirketinin Münih te şube açtığı açıklandı.

 

Güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren Solimpeks firmasının Münih te bir şube açtığı belirtildi. Şubenin açılışını memnuniyetle karşılayan ve konu hakkında açıklamada bulunan Bavyera Ekonomi Bakanı Martin Zeil, Bavyera Eyaleti nin İstanbul daki temsilciliğinin açılmasının hemen öncesinde gerçekleşen bu gelişmenin özel öneminin olduğunu ve Solimpeks in bu yatırımının Bavyera nın üst düzey koşullarını vurguladığını söyledi.

 

Yeşil Ekonomi nin görüştüğü firma yetkilileri ise Almanya nın güneş enerjisi sektörünün dev firmalarının merkezi, Bavyera nın ise Alman ekonomisinin lokomotif eyaleti olduğuna dikkat çekerken global bir oyuncu olarak Solimpeks in sektördeki rekabetini Almanya ya taşıması zamanının geldiğini düşündükleri için bu kararı aldıklarını belirttiler.

 

Yetkililer Alman firmaların dahi yatırımlarını Avrupa nın diğer ülkeleri ile asya ülkelerine kaydırdıkları bir dönemde aldıkları bu kararda Almanya nın gerek bir çok üniversite araştırma kuruluşuna ev sahipliği yapması gerekse de sektördeki liderliği ve sahip olduğu yüksek nitelikli işgücü özelliklerinin önemli bir etken olduğunu belirttiler. Yetkililer ayrıca bu kararın Solimpeks in önümüzdeki dönemde ayrıntıları şekillenecek AR-GE çalışmaları, yeni ürün geliştirme ve küresel pazar payını artırma  gibi hedefleri açısında da çok önemli ve yerinde olduğuna inandıklarını ifade ettiler.  

 

Solimpeks in Alman termal güneş enerjisi pazarında rekabet halinde olan ana 10 firmadan biri olduğuna ve bu pazarda yüzde 20 lik pazar payına ulaşabilme hedefi olduğunun altını çizen yetkililer Asya lı firmaların kendilerine hem kalite hem de fiyat açısından rakip olmadıklarını da iddia ettiler. www.yesilekonomi.com / Mart 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR