Rüzgar enerjisi …

Biliyorsunuz başta Çanakkale, Balıkesir ve Batı Karadeniz gibi bölgelerimizde rüzgar enerjisi  konusunda bazı bük sanayi gruplarının önemli yatırımları bulunuyor.

 

Örneğin Bandırma tarafında Enerji yatırımları için coğrafi elverişlilik gösteren köyde araziler 10-15 kat değerlenmiş. Sebebi de dev şirketlerin bir biri ardına orada rüzgar santralleri kurmalarıydı … Santral kurdukları bölgede, arazi için toplam 80 milyon TL ye yakın para alan köylüler, şimdi lüks hayatın keyfini sürüyor.

 

Bizim bölgemizde de rüzgar potansiyeli var … Bizim bölgemizde de üzerinde yeller esen topraklar var, ama bu topraklar bugünlere gelemedi, bugünleri göremedi. Çünkü şimdi artık üzerlerinde beton yığını fabrikalar bulunuyor …

 

Bizim köylü eğer aldatılmasaydı, kandırılmasaydı, şimdi hem Bandırmalı köylüler gibi zengin olacaktı, hem de bizim bölge bir çok sanayi bölgesinden korunmuş olacaktı.

 

Ama şimdi Bandırmalı köylülere baktıkça, rüzgar zengini olan ancak toprak fakirliğine düşen Kocaeli’nin  haline gerçekten acıyor ve yanıyorum … Herhalde aynı hisleri sizler de hissediyorsunuzdur ?!

 

Aşırı sanayi yerine çevre kirliliği ile görsel kirlilik yaratmayan rüzgar türbünlerimiz olurdu. Yılmaz Işık / www.gebzegazetesi.com / 14.04.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR