Bakan Eroğlu, Seyyar Çevre Eğitim Aracını inceledi …

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 81 ili dolaşacak olan Bakanlığımızın Seyyar Çevre Eğitim Aracında incelemelerde bulunarak, araç hakkında bilgiler aldı.

 

Bakanlığımız tarafından geliştirilen proje kapsamında 5 adet seyyar eğitim aracı, Bakanlığımızca yürütülen faaliyetlerin kamuoyuna tam olarak aktarılabilmesi, çevre bilinci ve orman sevgisinin geliştirilmesi maksadıyla 19 Nisan-18 Haziran 2010 tarihleri arasında 81 ilimizi ziyaret edecektir.

 

Proje ile;

Su kaynaklarımızın israf edilmeden kullanılması, temiz bir çevre için yapılan çalışmalara katılımın sağlanması, vatandaşlarımızın gerekli bireysel tedbirleri alması, yeşil bir Türkiye’nin tesisi için ağaçlandırma çalışmalarına önem verilmesi, ormanların her türlü tehlikeden korunması, ülkemizdeki doğal zenginliklerin,  bitki ve hayvanların korunması, hayatımızı etkileyen meteorolojik olaylar konusunda bilgi sahibi olarak gerekli tedbirlerin alınması ve Bakanlık ve bağlı Genel Müdürlüklerinin tamamladıkları ve halen yürütmekte oldukları projeleri vatandaşlarımıza anlatmaları, projelere dair görüş ve önerilerini almaları hedeflenmektedir. www.cevreorman.gov.tr / 14 Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR