Hanwha SolarOne solar kiralama için 50 MW’lık panel sağlayacak

 

Şirket Amerikalı OneRoof Energy ile mutabakat anlaşması imzaladığını duyurdu

 

Güney Kore merkezli güneş paneli üreticisi Hanwha SolarOne ile ABD’li OneRoof Energy ile 50 MW gücünde güneş paneli alımına yönelik mutabakat anlaşması imzalandığı açıklandı.

 

Açıklama Hanwha SolarOne tarafından yapılırken, açıklamada değerlendirmeleri yer alan şirketin Başkanı Min-Su Kim OneRoof Energy’i hızla gelişen sektöründe iyi konumlanmış bir şirket olarak nitelerken, sektör kaynaklarının Kaliforniya gibi büyük pazarlardaki kurulumların dörtte üçünün üçüncü taraflarca finanse edileceğini öngördüklerini kaydetti. Kim Hanwha Solar One tarafından üretilmiş yüksek kaliteli, kanıtlanmış modüllerin ise şirketin performansı ve müşterilerine sunduğu ürün garantilerinde önemli rol oynayacağını da sözlerine ekledi.

 

2011 yılında ABD, Kaliforniya merkezli olarak kurulmuş olan OneRoof Energy konut pazarına yönelik güneş enerjisi sistemleri kiralanması alanında faaliyet gösteriyor. Şirket rakipleri SolarCity ve Sunrun gibi firmaların aksine bu sistemlerin kurulumlarını üçüncü firmalara yaptırırken, kendisi yalnızca sistemlerin gözlemi ve bakımları ile ilgileniyor.

 

OneRoof Energy kurulumlar için gerekli kaynağı ise kiralama sözleşmelerini sattığı yatırımcılardan sağlıyor. Şirket geçen yılın Şubat ayında Morgan Stanley’in iştiraki MS Solar, Kuzey Amerikalı güneş enerjisi şirketi Main Street Power Company ve Arizona Ulusal Bankası’ndan 100 milyon dolarlık kaynak sağladığını ve o tarihe kadar sağladığı toplam kaynağın 200 milyon dolara ulaştığını açıklamıştı.

 

Hanwha SolarOne’ın da 2011 yılında kurulurken 30 milyon dolar yatırım yaptığı şirkete, Fransız enerji şirketi GDF Suez’in Kuzey Amerika biriminin de geçen yılın ekim ayında yatırım yaparak azınlık ortağı olduğu açıklanmıştı.

 

GTM Research tarafından yapılan bir çalışmaya göre ise henüz çok uzun bir geçmişi olmayan fakat 2012 yılında 1.3 milyar dolara ulaşan ABD solar kiralama sektöründeki büyüklük, 2016 yılında 5.7 milyar dolar seviyesine çıkacak.

www.yesilekonomi.com

08.01.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR