Ortaklarım olmasa ben de batardım …

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün temsilciliğini üstlenen birçok işadamının şirketi battı.

 

Eski İHKİB başkanı Nuri Artok’un Teneks’i ise ayakta kalmayı başaranlardan. Şimdi Artok, işi daha da sağlama almak için “enerji” depoluyor.

 

HES İÇİN LİSANS BEKLİYOR

İstanbul Kurtköy’deki tesisinde hazır giyim üretimini sürdüren Nuri Artok, bir yandan da giderek büyüyen enerji pastasından pay almaya hazırlanıyor. Bu amaçla Tokar Enerji Limited unvanıyla 500 bin TL sermayeli bir şirket kurmuş. Artok, başta hidroelektrik santrali (HES) olmak üzere elektrik üretimine dönük yatırımlar yapmayı planlıyor.

 

Tokar Enerji’nin şu anda ilgilendiği 2 HES projesi var. Nuri Artok, bu projeler için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) başvurdukları belirtiyor :

 

 “Bu projeler için henüz lisans alamadık. Ancak biri için lisans almaya yakınız. HES projelerimiz kurulu güç itibariyle  büyük  kapasiteli değil. Lisans aldıktan sonra her bir proje için ayrı şirket kuracağız. Tokar Enerji, kurulacak bu şirketlere yatırımcı firma olarak ortak olacak.

 

HES projelerinin dışında rüzgar ve güneş enerjisiyle ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de de rüzgar yatırımları başladı ve ALTERNATİF bir enerji kaynağı olarak ilerliyor. Güneş enerjisiyle ilgili henüz bir ilerleme yok. Ancak bunun da bir ALTERNATİF kaynak olacağını düşünüyorum. Çünkü Türkiye coğrafi olarak güneş enerjisi için uygun bir ülke. Almanya’nın 4 - 5 katı fazla potansiyele sahip. Ancak güneş enerjisiyle ilgili düzenlemeler henüz tamamlanmadı. Devletin satın alma garantisi ve güneş enerjisinden üretilecek elektriğin birim fiyatı konusunda henüz net bir gelişme yok. Bunlar belli olduktan sonra biz de bu işin içinde olmayı planlıyoruz.” www.patronlardunyasi.com / haber / 16.04.2010

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR