Enerjide Kritik Teknoloji Planı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji sektöründe teknoloji alanındaki dışa bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi ve istihdamın artırılması amacıyla "Kritik Teknoloji Planı" oluşturacak.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji sektöründe teknoloji alanında dışa bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi ve istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarına hız verdi.

 

Bakanlık, gelecek yıl bu alanlardaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ilişkin yapılacak projelerin belirlenmesi için "Kritik Teknoloji Planı" oluşturacak. Söz konusu projeler, kamu kurumları, araştırma kuruluşları, üniversiteler, özel sektör temsilcileri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülecek ortak çalışmalar sonucunda belirlenecek.

 

AA muhabirinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın 2017 Yılı Bütçe Sunumu`ndan derlediği bilgilere göre, enerji ve doğal kaynaklar sektöründe, istihdam, teknoloji ve enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik özel çalışmalar yapılacak.

 

Buna göre, teknolojik anlamda yurt dışında bağımlılığı en aza indirecek çalışmaların yapılması, cari açığın azaltılması, istihdamın artırılması ve enerji maliyetlerinin düşürülmesine destek olunması amacıyla gelecek dönemde Ar-Ge ve inovasyon projelerine ağırlık verilecek.

 

Güneş enerjisi alanında verimliliğin artırılması hedefleniyor

Bakanlık, teknoloji planının yanı sıra enerji sektöründe üretim ve verimliliği artıracak projeleri de hayata geçirmeyi planlıyor. Bu kapsamda, güneş enerjisine dayalı üretim miktarlarının denetimi amacıyla, "Güneş Enerjisi İzleme ve Kontrol Sistemi"ni kurarak, bu alandaki verimliliği artırmayı hedefliyor.

 

Madencilikte e-devlet dönemi

Madenler başta olmak üzere tabii kaynakların etkin yönetimi ve ekonomiye katkısını artırmak amacıyla 2018 sonuna kadar tüm madencilik işlemleri e-devlet sistemi üzerinden yürütülecek.

http://aa.com.tr / ekonomi

28.11.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR