Sakarya Üniversitesi, Güneş Arabaları Yarışı na iki araçla katılacak.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) ekibi, TÜBİTAK Formula G Ödüllü Güneş Arabaları Yarışı na iki araçla katılacak.

 

7 yıl içinde 5 güneş enerjili ve 3 hidrojen enerjili araç olmak üzere 8 araç geliştiren SAİTEM ekibi, TÜBİTAK Formula G Ödüllü Güneş Arabaları Yarışı nda birinciliği hedefliyor.

 

SAİTEM basın sorumlusu Nazım Açıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya da yapılan Shell Eco Marathon Yarışı nda iki yıl üst üste Avrupa üçüncülüğü ve Avustralya da yapılan Global Green Challenge Yarışı nda da dünya 9. luğu elde ettiklerini söyledi.

 

Avustralya da yapılan yarışa dünyanın en iyi 38 üniversitesinin katıldığını belirten Açıcı, "Yarışta ülkemizin en iyi derecesini elde ettik. 3 bin 21 kilometre çöl yarışı olarak sürdürülen yarışın, bin 437 kilometresini güneş enerjisiyle kat ederek kendi kategorimizde 9. olduk. İTÜ de bizim arkamızdan 10. oldu." dedi.

 

Ağustos ayında İzmir de yapılması planlanan TÜBİTAK Formula G Yarışı na daha önce geliştirdikleri iki araçla katılacaklarını ifade eden Açıcı, 2008 yılında geliştirdikleri SAGUAR X7 aracını ekibe yeni katılan arkadaşlara tahsis ettiklerini kaydetti.

 

Açıcı, Avustralya da 9. luk elde ettikleri aracın da İzmir de yarışacağını, bu yarışmanın ardından Avrupa birinciliği için Almanya da yapılacak yarışa katılacaklarını sözlerine ekledi. www.beyazgazete.com / 27.04.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR