ANEL ELEKTRİK İN HALKA ARZI

Anel Elektrik in yüzde 34 hisselerinin Haziran ın ilk haftasında halka açılması planlanıyor. Halka arz, bir yıl süre ile likidite ile desteklenecek. Anel Elektrik in, Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulacak konsorsiyum ile halka arz edilmesine ilişin düzenlenen basın toplantısında konuşan Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Azası Cafer Bakırhan, belli büyüklüğün altındaki halka arzlarda çeşitli problemlerin yaşandığına dikkat çekerek, "Biz Anel in halka arzında bir yıl süreyle likidite desteği sağlayacak proje geliştirdik. Türkiye de ilk kez uygulanacak bu projeyle hisse senedini elinde tutan yatırımcı hisselerinin belli oranda satabilmesine, satın almak isteyen yatırımcının da belli oranda satın alabilmesine imkan tanıyacak bir sistem olacak. Bunu SPK ve İMKB ye de sunduk. Olumlu karşılanmış gibi görülüyor" dedi.

 

HALKA AÇILACAK YÜZDE 34 LÜK HİSSENİN YÜZDE 40 I YURT DIŞINA SATILACAK

Anel Elektrik in yüzde 34 ünün, ek satışlarla birlikte yüzde 39 unun halka açılacağını belirten Bakırhan, halka arzı Haziran ın ilk haftasında gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı. Anel Elektrik in yüzde 34 hissenin yüzde 40 lık kısmını yurt dışına satmak için planlarını oluşturduklarını bildiren Bakırhan, bu halk arzın likidite ile destekleneceğini açıkladı. Bakırhan, "Belli büyüklüğün altındaki halka arzda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Biz de buna karşı bir likidite projesi geliştirdik. Türkiye de ilk kez uygulanacak bu projeyle halka arzı bir yıl süreyle likidite ile destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

PİYASALARA MÜDEHALE ŞEKLİNDE OLMAYACAK

Likidite desteğinin piyasaya müdahale şeklinde olmayacağını ve mevzuat değişikliği gerektirmeyeceğini anlatan Bakırhan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi : "Bu uygulamayla asıl amacımız halka arz fiyatını piyasadaki sapmalardan koruyabilmek ve fiyat istikrarı sağlamak. Piyasa yapıcılığı şu anda yanlış algılanıyor. Biz bunu aşırı dalgalanmada uyarıları geliştirebilecek bir sistem olarak düşünüyoruz. Bu önerimizi İMKB ve SPK tarafından şu anda inceleniyor. İlk incelemeler olumlu. Asıl amacımız şirketlerin piyasalarda gelmek istedikleri yerlere gelmelerini engelleyici etkenleri ortadan kaldırmak. Bu sistemle hisse senedini elinde tutan yatırımcının hisselerini belli oranda satabilmesini ve satın almak isteyenin de belli oranda satın alabilmesini sağlayacağız."

 

Toplantıda konuşan Anel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel ise Anel Elektrik in halka arzını açıkladıklarını ve şeffaf olma amacını gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi. Çelikel, "Anel Elektrik, bizim çocuğumuz gibiydi. Şimdi sadece bizim değil halka açık olacak. Biz sadece ortağıyız. Ama şeffaf olma amacımızı gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

 

HALKA ARZADAN GELEN GELİRLE GÜNEŞ SANTRALLARI KURACAĞIZ

Dünya ölçeğinde iş yapabilmek ve enerji yatırımlarını geliştirebilmek için finansmana ihtiyaç duyduklarını ve bu yüzden halka arz yolunu seçtiklerine dikkat çeken Çelikel, bu sayede Anel Grubu nu sürdürülebilir hale getirmek istediklerini vurguladı. Anel Elektrik i daha önce de halk arz etme isteklerinin olduğunu, çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleşmediğini dile getiren Çelikel, "İyi ki de olmamış. Kimseyi zarara sokmadık. Şimdi çok daha iyi şartlarda bunu sunuyoruz olacağız" dedi.

 

Anel Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan ise halka arzlardan gelecek olan geliri yeni yatırımlara yönlendireceklerini ifade ederek, "Cidde havalimanına teklif verdik. Neredeyse 1 milyar dolara yakın. Halka arzdan gelen kaynakla güneş santrallerini kuracağız. Yerlerini aldık mevzuatı bekliyoruz" dedi.

 

Toplantıda verilen bilgilere göre, Anel Elektrik hisselerinin ek satış hariç yüzde 34 ü Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. liderliğinde oluşturulacak konsorsiyum ile halka arz edilecek. Halka arz, sermaye artırımı yolu ile gerçekleştirilecek. Anel Elektrik, hisse satışlarından elde edilecek gelirle yurt dışı operasyonlarını büyütmeyi ve güneş enerjisinden elektrik üretimi alanındaki yatırımlarını derinleştirmeyi hedefliyor. (ANKA) İstanbul 18 Mayıs 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR