Bornova Belediyesi enerji verimliliğinde sınır tanımıyor

Enerji verimliliği alanındaki proje ve yatırımlarıyla dikkat çeken Bornova Belediyesi, Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) kapsamında "Enerji Verimliliği Önlemleri ve Kamuyu Bilinçlendirme Yöntemleri" konulu işbirliği projesini başlattı.

 

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Hilton Oteli`nde düzenlenen `Belediye Ortaklıkları Başlangıç Toplantısı`nda projenin diğer ortakları olan Büyükçekmece, Karşıyaka, Zeytinburnu ve İsveç`in Umea belediyelerinin temsilcileriyle birlikte protokol imzaladı.

 

Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi`ne imza atarak Bornova`da 2020 yılına kadar karbon salımını en az yüzde 25 oranında azaltmayı taahhüt eden, Avrupa Enerji Kentleri Ağı`na üye olduktan sonra yönetim kurulu üyeliğine de seçilen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bu alanda önemli bir projeyi daha başlattı. Enerji verimliliğinin sağlanması ve tasarruf bilincinin oluşturulması amacıyla Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) kapsamında başlatılan proje sayesinde dördü Türkiye`den biri İsveç`ten 5 kent bu alandaki deneyimlerini paylaşacak.

 

İsveç`ten 5, Türkiye`den de 19 kentin dahil olduğu program kapsamında `daha yaşanabilir` kentlerin oluşması için farklı konularda işbirliği projeleri hazırlandı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Enerji Verimliliği Önlemleri ve Kamuyu Bilinçlendirme Yöntemleri" konulu işbirliği projesini Umea Belediye Başkan Yardımcısı Sofia Ekman, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, Zebtinburnu Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Saka ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte imzaladı.

 

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, daha önce TUSENET programı kapsamında da iki ülkenin kentlerine de karşılıklı katkılar sağlayarak önemli bir yol katedildiğini söyledi. Bornova Belediyesi`nin aynı zamanda yönetim kurulu üyesi de olduğu Avrupa Enerjie Kentleri Ağı ve Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi kapsamında verdiği taahhütler doğrultusunda, sürdürülebilir enerji eylem planını hazırladığını söyleyen Başkan Sındır, "Enerji konusunda bilginin, düşüncenin ve özellikle uygulamaların da karşılıklı paylaşılması sonucunda, şehirlerimizde ve ülkelerimizde sürdürülebilir bir yaşam adına küresel anlamda önemli katkılar sağlayacağımıza inancım tamdır" dedi. İZMİR / STAR

http://haber.stargazete.com / EGE

12.06.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR