Kömür ve petrol kullanımı acilen azaltılmalı

ABD Ulusal Bilim Akademisi karbondioksit salımının azaltılması için sanayi kesiminde fosil petrol ve kömür kullanımının azaltılmasının bugün artık "acil duruma girdiğini" bildirdi.

 

ABD de doruk bilim adamlarını barındıran Ulusal Bilim Akademisi, atmosferi çok ciddi boyutlarda ısıtan karbondioksit salımının azaltılması için sanayi kesiminde fosil petrol ve kömür kullanımının azaltılmasının bugün artık acil duruma girdiğini bildirdi.

 

Olağan halde siyasete karışmayan ABD nin Ulusal Bilim Akademisi, aynen Başkan Barack Obama nın istediği gibi, 2050 yılına kadar, sera etkisi yaratarak atmosferi mahvetme yoluna sokan karbondioksit salımının yüzde 57 ila 83 oranında azaltılması gerektiğini vurguladı.

 

Dünya atmosferini ısıtan başlıca etmen karbondioksitin sanayi ürünlerinden salımının azaltılması için sınır aşan fabrikalara özel vergi yaptırımı getirilmesi de isteniyor.

 

Doğanın yavaş yavaş ölümünde, atmosferin ısınması yüzünden buzulların, buzlaların (kıta sahanlığı buz örtüsü) hızla erimesi çok ciddi alarm veriyor.

 

BM himayesinde 7-18 Aralık 2009 da Danimarka nın başkenti Kopenhag da toplanan, başta ekoloji uzmanları olmak üzere çeşitli bilim dallarından 2 bin uzmanla devlet ve hükümet başkanlarının iklim zirvesi, neredeyse ümitsiz biçimde sonuçlandı. www.geleceginenerjisi.com / 22.05.2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR