OKI’den çevreci adımlar

OKI, LED teknolojisi kullanılan çevre dostu ürünleri ile ve karbon kredisi satın alarak çevreye katkıda bulunuyor.

 

Japon Teknoloji şirketi OKI, öncüsü olduğu LED teknolojisi ile sağlam, enerji tasarruflu, uzun ömürlü ürünler geliştirerek ve karbon kredisi satın alarak çevreye katkıda bulunuyor. OKI satın aldığı kredi ile Hindistan, Tayland ve Brezilya’daki 3 temiz enerji projesine destek veriyor.

 

OKI’nin yeni Eco serisinde arıza yapma aralığı 25 bin çalışma saatine kadar uzuyor, bu ürünlerde bulunan “Derin Uyku” fonksiyonu ise bekleme (Standby)  konumunda enerji tüketimini sıfıra yakın bir konuma getiriyor. Uzun şerit ve toner ömrü, yedek parça değişmeden uzun süreli kullanım gibi özelliklerle birlikte çevreye etki en az düzeye indiriliyor. OKI ürünlerinde geri kazanılmış malzeme kullanımı arttırılıyor.

 

OKI’nin çevreye duyarlılığı üst düzeye taşıyan anlayışı 2011 yılında İtalya’da “Profesyonel, çevreye duyarlı yüksek teknoloji ürünleri” kategorisinde verilen Ecohightech prestijli çevre ödülü ile de tasdik edildi. OKI bu ödülü; renkli C300-C500 ve C800 serisi yazıcıları, siyah-beyaz B400 yazıcısı ve çok fonksiyonlu renkli MC351, MC361 ve MC561 ürün serileri ile kazandı.

 

OKI Türkiye’nin de bağlı olduğu OKI Data Corporation (ODC) ise karbon kredisi satın alarak, Japonya Fukushima, OKI Data Manufacturing (Tayland) ve Çin’deki OKI Electric Industry’nin (Shenzhen) üretim tesislerinde sıfır karbon uygulamasını gerçekleştiriyor. OKI karbon dengeleme hedefi çerçevesinde Hindistan, Tayland ve Brezilya’daki 3 temiz enerji projesine Gönüllü Karbon Birimi (VCU) kredisi alarak destek veriyor. OKI böylece faaliyetinden ötürü ortaya çıkan karbonu dengeleyerek, sıfır karbonlu OKI tesisleri yaratmayı amaçlıyor.

 

OKI, 1 Ekim 2009 tarihinde başlatılan program kapsamında, 2011 mali yılının ilk yarısının karbondioksit emisyonlarını dengeleme işlemini bitirdiğini ve emisyon kredileri konusunda taahhüdünü yerine getirdiğini duyurdu. OKI böylece kendisine ait üç üretim tesisinden salınan tüm karbondioksit miktarı olan 5.477 tonu dengeledi.

http://haber.mynet.com

05.03.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR