İngiltere’nin yeşil politikaları, kimya sektörü için yeni fırsatlar sunuyor

"Yeşil Yatırım Bankası” yenilenebilir enerjileri desteklediği taktirde, kimya sektörünün gelişimi de hızlanacak.

 

Analiz şirketi Frost & Sullivan’a göre, yeni koalisyon hükümeti tarafından açıklanan planlar İngiliz Kimya sanayi için canlanma fırsatları içeriyor. Kimyasal ürünlerin yeşil teknolojilerin üretiminde kullanıldığını belirten Frost&Sullivan, planlanan yeni “yeşil yatırım bankası” nın yenilenebilir enerjileri desteklediği taktirde, kimya sektörünün gelişiminde çok önemli bir etki yaratacağına dikkat çekiyor. İngiltere’nin yeni FiT politikası, İngiltere’deki PV teknolojilerinin gelişimini hızlandırma potansiyeline sahip. FiT politikasını 2000 yılında açıklayan Almanya, 2009 yılında ulaştığı 9.8 GW’lık kapasitesi ile bugün PV sektöründe dünyanın en büyük oyuncusu konumunda. İngiltere’nin PV kapasitesi ise 0.03 GW boyutunda.

 

Frost & Sullivan’ın dikkat çektiği noktalardan biri de elektrikli otomobil kullanımındaki artışın, kimya sektörüne önemli yansımalarının olacağı yönünde. Elektrikli otomobil pillerinde kullanılan malzemelerin Japonya başta olmak üzere, büyük ölçüde Asya’dan geldiğine dikkat çeken Frost & Sullivan, İngiltere’nin yerel talebi karşılamak için gerekli deneyim ve üretim kapasitesine ulaşma fırsatını değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

Frost&Sullivan’ın gerçekleştirdiği araştırma kapsamında kimyasal ürünlerin ulaşım ve inşaat sektörleri gibi alanlardaki kullanımı değerlendiriliyor. www.geleceginenerjisi.com / 22.05.2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR